Καταδικάζεται το περισταστικό στοχοποίησης αθλητικογράφων

1015
καταδικάζεται

Την στοχοποίηση τεσσάρων αθλητικών συντακτών καταγγέλει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με αφορμή το περιστατικό με την τοιχοκόλληση σχετικών αφισών στους δρόμους του Πειραιά των περιεχόμενο των οποίων στοχοποιούσε συγκεκριμένους αθλητικογράφους (Α. Ασβεστά, Β. Βέργη, Κ. Θωμαΐδη και Β. Παπαθεοδώρου).

Μεταξύ άλλων, ο ΠΣΑΤ σχετικά με το περιστατικό ζητεί την άμεση παρέμβαση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας και καλεί τους εντεταλμένους φορείς της να αναλάβουν δράση για την πλήρη διαλεύκανση και παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της. Ενώ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση και τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται, η ελεύθερη άποψη και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, δεν διαπραγματεύονται.

«Ο ΠΣΑΤ καλεί άλλη μια φορά συνολικά τους συναδέλφους να προασπίσουν με τη σειρά τους τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την δημοσιογραφική μας δεοντολογία, αποκρούοντας έτσι κάθε απόπειρα ο Αθλητισμός να αποτελέσει, πέρα από τα ύψιστα ιδανικά του, πεδίο σύγκρουσης αλλότριων συμφερόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ.

Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η ΕΣΗΕΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας