Καστελόριζο: Τούρκοι έπιασαν στον ύπνο, γελοιοποιώντας τις Αρχές-“Kοκκίνησαν” την ελληνική σημαία

1242
κύρα

Χθες, πρωί Σαββάτου στις 7 π.μ, οι κάτοικοι του Καστελόριζου ξύπνησαν ακούγοντας τον τουρκικό εθνικό ύμνο και τουρκικές υμνωδίες, τα οποία ακούγονταν από τουρκικά drones τα οποία πέταγαν ανενόχλητα πάνω από το Καστελόριζο. Αργότερα έγινε αντιληπτό ότι τα ίδια drones είχαν κοκκινήσει την τεράστια ελληνική σημαία, η οποία είναι ζωγραφισμένη σε βράχο στην είσοδο του λιμανιού του Καστελόριζου και φαίνεται ακόμα και από τις τουρκικές ακτές.

Τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι την δολιοφθορά  πραγματοποίησαν πολίτες Τούρκοι Μηχανικοί ως αντίποινα, υποτίθεται, για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση Ερντογάν να βεβηλώσει το παγκόσμιας σημασίας πολιτιστικό μνημείο της Αγίας Σοφίας.

Προξενεί κατάπληξη και τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι τουρκικά drones προερχόμενα από τις τουρκικές ακτές εισήλθαν ανενόχλητα στον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξαν για αρκετό χρόνο και σε χαμηλό ύψος πάνω  από το Καστελόριζο, προκαλώντας τη συγκεκριμένη δολιοφθορά αλλοίωσης της ελληνικής σημαίας και  προκαλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες του νησιού.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν με ανησυχία την έλλειψη επαγρύπνησης και αποδοκίμαζαν το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές, οι οποίες θεωρείται ότι είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο.

Την τουρκική πρόκληση καταδίκασε το ελληνικό Yπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αν και η ελληνική πλευρά όφειλε έγκαιρα να επαγρυπνεί  για να αποτρέπει τέτοιους είδους δολιοφθορές.

Στο μεταξύ, προς διερεύνηση είναι, αν αυτοί που προέβησαν στην πρόκληση στο Καστελόριζο, ήταν πράγματι πολίτες ή εκπαιδευμένοι τούρκοι κομάντος.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κυβερνητικοί κύκλοι αποδίδουν την δολιοφθορά σε προβοκάτσια κατά του Ερντογάν δυνάμεων της Τουρκίας, οι οποίες θέλουν να τορπιλίσουν τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Είναι εκπληκτικό, ότι αυτοί οι κυβερνητικοί κύκλοι δεν διανοούνται καν ότι μπορεί το καθεστώς Ερντογάν να προβαίνει σε τέτοιου είδους δολιοφθορές, ως επίδειξη ισχύος, ακριβώς ενόψει του ελληνοτουρκικού διαλόγου! Δυστυχώς, η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά την αδιέξοδη πεπατημένη του κατευνασμού και  της δικαιολόγησης των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας