Και η Κανταχάρ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν-Ιστορική ήττα των ΗΠΑ

467
Και η Κανταχάρ έπεσε στα χέρια

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι κατέλαβαν την Κανταχάρ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, εξέλιξη που σημαίνει ότι δεν απομένουν πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων παρά μόνο η πρωτεύουσα Καμπούλ και μερικές περιοχές ακόμη.

«Η Κανταχάρ καταλήφθηκε εξ ολοκλήρου. Οι μουτζαχεντίν (σ.σ. οι ‘ιεροί πολεμιστές’, όπως αποκαλούν τους μαχητές τους οι ισλαμιστές αντάρτες) έφθασαν στην Πλατεία των Μαρτύρων», στο κέντρο της πόλης, ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μέσω Twitter.

Κάτοικος της Κανταχάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι η γρήγορη πτώση των μεγάλων πόλεων δείχνει ότι οι Αφγανοί καλωσορίζουν την ισλαμιστική οργάνωση.

Πρόσθεσε ότι “εμείς δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην πολιτική πορεία”.

Απεσταλμένοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλα κράτη κάλεσαν σήμερα να επιταχυνθεί η ειρηνευτική διαδικασία για το Αφγανιστάν ως ένα “θέμα επείγουσας ανάγκης” και να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις στις επαρχιακές πρωτεύουσες και πόλεις στο Αφγανιστάν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει 3.000 επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες προσωρινά στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν στην ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η πρώτη ανάπτυξη στρατιωτών θα γίνει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας