Καγκελάριος Αυστρίας : «Λειτουργήστε χθες τον NordStream2-Αφήστε την Ουκρανία»

570
Λειτουργήστε χθες τον NordStream2

Tην απαίτηση της άμεσης λειτουργίας του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, του επί της ουσίας δεύτερου γερμανικού κράτους (βασικά του πυρήνα του γερμανικού έθνους), Καρλ Νεχάμε για να σωθεί η Ευρώπη από τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και την έλλειψη ενέργειας.

«Αναμένω ότι ο Nord Stream 2 θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό» είπε ο Καρλ Νεχάμε.

Φυσικά ο Αυστριακός καγκελάριος εννοεί ότι ο αγωγός έπρεπε να λειτουργήσει… χθες, αφού ήταν προγραμματισμένος να φέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο, όταν και τελείωσε η κατασκευή του και αναμένει ακόμα την πιστοποίησή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη σύνδεση της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε, εφ’όσον οι χώρες της Ευρώπη χρειάζονται φυσικό αέριο και πετρέλαιο, είναι σημαντικό να διασφαλιστούν τα ενεργειακά αποθέματα από όσο περισσότερες πηγές γίνεται.

«Είμαι ενάντια στο να συνδέεται το λανσάρισμα του Nord Stream 2 με τη συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΕ βλάπτει τον εαυτό της» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε φέτος και είναι έτοιμος να ξεκινήσει να μεταφέρει φυσικό αέριο στη Γερμανία. Εντούτοις, το πρότζεκτ, για να τεθεί σε εφαρμογή, χρειάζεται το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες Αρχές της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Από πίσω κρύβονται γεωπολιτικά παιχνίδια, με αμερικανικό δάκτυλο, ενώ η νέα γερμανική κυβέρνηση δείχνει αμερικανόστροφη και όχι τόσο ενεργητική για να προστατέψει τα γερμανικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αναζητώντας τρόπους για να εντοπίζονται κωλύματα για την μη λειτουργία του αγωγού.

Στις ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να ξεσπάσει μία κρίση στην Ουκρανία για να μην λειτουργήσει ο αγωγός ποτέ.

Το τίμημα όμως το πληρώνουν οι Ευρωπαίοι που αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κύμα πληθωρισμού και αυξήσεων των τιμών σχεδόν στα πάντα, ενώ αναμένεται ένας πολύ κρύος χειμώνας που θα απαιτήσει μεγάλες ποσότητες αερίου για να ζεσταθούν οι απλοί καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας