Κίνηση «ματ»: Οι Κούρδοι ζητούν κυβερνητικό συριακό στρατό στο Αφρίν

1805
συριακό

Οι συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσαν ότι μαχητές που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν να αποκρουστεί μια τουρκική επίθεση, πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστεί βοήθεια και από τον ίδιο τον συριακό στρατό του καθεστώτος Άσαντ.
«Ομάδες συμμαχικές του συριακού στρατού ήρθαν στο Αφρίν, όμως όχι στην ποσότητα ή με τις δυνατότητες που χρειάζονται για να σταματήσουν την τουρκική κατοχή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ. «Ο συριακός στρατός πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον του, να προστατεύσει τα σύνορα της Συρίας».
Οι YPG έχουν καλέσει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να στείλει στρατεύματα στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία και πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τη Δαμασκό έφθασαν εκεί αργά το βράδυ της Τρίτης.
Εκατοντάδες από τους μαχητές αυτούς έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα του Αφρίν για να πολεμήσουν τις τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε ο κ. Μαχμούντ.
Όμως ο Άσαντ δεν έστειλε τον ίδιο τον στρατό, μια ανάπτυξη που θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη απ’ ευθείας σύγκρουση Συρίας – Τουρκίας.
Είναι άγνωστο προς το παρόν τι θα πράξει ο Άσαντ απέναντι στην νέα έκκληση για στρατιωτική βοήθεια από τους Κούρδους του YPG, εφόσον φυσικά αυτή η έκκληση επιβεβαιωθεί και συνοδευτεί με σχετική συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει πως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις YPG.

«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία», δήλωσε ο κ. Μποζντάγ σε τηλεοπτική συνέντευξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας