Ιράκ: 2 νεκροί, 200 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

815
ιράκ

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν χθες, στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Ιράκ, με αίτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς, της ανεργίας και των ελλείψεων στις υποδομές.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν η πρώτη σε τέτοια κλίμακα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στη Βαγδάτη, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και άλλοι 200 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία διέλυσε, κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, τη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Στην επαρχία Ζι Καρ, στο νότιο Ιράκ, σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών Υγείας της επαρχίας, έχουν τραυματιστεί επίσης 25 μέλη των δυνάμεων της τάξης.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι στην πρωτεύουσα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές, με πραγματικές σφαίρες, εναντίον των συγκεντρωμένων που ζητούσαν δουλειά και βελτίωση των υποδομών. Επί πολλές ώρες, το κέντρο της Βαγδάτης είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενώ μια στήλη καπνού υψωνόταν από την πλατεία Ταχρίρ.

Από τους 200 τραυματίες, οι 160 είναι πολίτες και οι 40 αστυνομικοί. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν επίσης, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, άλλες μικρότερες διαδηλώσεις στις πόλεις Νασιρίγια και Νατζάφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας