Ινδονησία: Στους 373 οι νεκροί. Ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι

1302
τσουνάμι
Εκατοντάδες διασώστες και μέλη άλλων συνεργείων κλήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Την άμεση αποχώρηση των διασωστικών συνεργείων και των δυνάμεων ασφαλείας από τις ακτές που έπληξε το φονικό κύμα λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Κρακατόα, ζήτησαν οι ινδονησιακές αρχές, καθώς εκδόθηκε ειδοποίηση για πιθανό νέο τσουνάμι στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός διασωστών και μελών άλλων στυνεργείων, βρίσκονται στις παραλιακές περιοχές που έπληξε το τσουνάμι στα νησιά Java και Σουμάτρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, έχει ανέλθει στους 373, ενώ οι τραυματίες και οι αγνόουμενοι είναι σχεδόν 1.500.

«Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Ακολουθεί βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου, η οποία προκάλεσε την υποθαλάσσια κατολίσθηση και αυτή με τη σειρά της το σπάνιο φαινόμενο της δημιουργίας ενός τσουνάμι χωρίς προγενέστερη σεισμική δραστηριότητα.

Anak Krakatau volcano erupts before and after tsunami

Οι επιστήμονες πάντως ειδοποίησαν τους διασώστες και τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παραλιακές συνοικίες και να μην πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στα σημεία που έχουν ήδη πληγεί από το προηγούμενο τσουνάμι, έως ότου ελεγχθούν τα στοιχεία. Οι σεισμολόγοι και μετεωρολόγοι εξήγησαν ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο συνεχίζεται και ότι ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να συμβεί ένα ανάλογο φαινόμενο.

Από την περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί πάνω από 12.000 κάτοικοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας