Ινδονησία: Κορυφώνεται το θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο–Έχει οξυγόνο μέχρι Σάββατο

553
Κορυφώνεται το θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο

Τα 53 μέλη του πληρώματος που επιβαίνουν στο υποβρύχιο της Ινδονησίας τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες Τετάρτη διαθέτουν οξυγόνο μέχρι το Σάββατο, ανακοίνωσε ο επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αμερικανικός στρατός στέλνει ομάδα για να βοηθήσει τις αρχές της Ινδονησίας να βρουν υποβρύχιο με 53 ναυτικούς που αγνοείται, δήλωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Τζον Κέρμπι.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για την εξαφάνιση, την Τετάρτη, στη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων, του KRI Nanggala 402, σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Κατόπιν αιτήματος της ινδονησιακής κυβέρνησης, θα στείλουμε στρατιωτικούς για να βοηθήσουν στην έρευνα για το υποβρύχιο που αγνοείται» συνέχισε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Λόιντ Όστιν, αναμένεται να συνομιλήσει σήμερα με τον ινδονήσιο ομόλογό του Πραμπόβο Σουμπιάντο για να «συζητήσουν τι άλλα μέσα θα μπορούσαν θα θέσουν οι ΗΠΑ στη διάθεση της Ινδονησίας για να βοηθήσουν», συμπλήρωσε ο κ. Κέρμπι.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή όπου εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμου, βόρεια της νήσου Μπαλί, όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.

Θεωρητικά τουλάχιστον, το οξυγόνο στο σκάφος αρκεί στο πλήρωμα μέχρι αύριο Σάββατο.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό KompasTV ότι το υποβρύχιο που κινείται με ντίζελ και ηλεκτρικές μπαταρίες μπορεί να παραμείνει σε βάθος 200-250 μέτρων.

“Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποβεί μοιραίο, επικίνδυνο”, τόνισε.

Σε ανακοίνωσή του χθες το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας επεσήμανε:

“Είναι πιθανό στη διάρκεια της κατάδυσης να σημειώθηκε μπλακ άουτ με συνέπεια να χαθεί ο έλεγχος και να μην μπορούν να γίνουν διαδικασίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και το υποβρύχιο να πέσει σε βάθος 600-700 μέτρων”.

Τα νερά στην περιοχή είναι γενικά πιο ρηχά από ό,τι σε άλλους τομείς του αρχιπελάγους, μολαταύτα φθάνουν ακόμη και τα 1.500 μέτρα βάθος.

Το υποβρύχιο, εκτοπίσματος 1.395 τόνων, ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977. Τέθηκε σε υπηρεσία στον ινδονησιακό στόλο το 1981. Υποβλήθηκε σε διετή επισκευή και επανεξοπλισμό σε ναυπηγείο στη Νότια Κορέα, έργο που ολοκληρώθηκε το 2012

127

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας