Ιδού το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα: Δωμάτια σε ελληνικά ξενοδοχεία με μόλις 3,5 ευρώ ανά άτομο!

5631
τουριστικό

Θαύμα! Mε τιμές κάτω του κόστους, που ξεκινούν από 3,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων χαμηλών κατηγοριών σε 20 δημοφιλείς προορισμούς της χώρας επιχειρούν να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους από τη βρετανική αγορά για την προσεχή τουριστική σεζόν.
Το ”σκότωμα” αυτό μέχρι ”θανάτου” των τιμών στις διανυκτερεύσεις των τουριστών, αλλά και όχι μόνο στις διανυκτερεύσεις, μπορεί να προσελκύει ένα μεγάλο αριθμό τουριστών και να καταγράφει υψηλά νούμερα στις στατιστικές του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, τα οποία αξιοποιούνται από την κυβερνητική προπαγάνδα αλλά αποφέρει μηδαμινά έσοδα στη χώρα και ιδιαιτέρως μηδαμινά έσοδα στην ευρεία έξω-ξενοδοχειακή αγορά, στην οποία απευθύνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε περιοχής.
Αντίθετα, όπως, υπογράμμιζαν τουριστικοί κύκλοι στην Iskra, η έλευση επί χρόνια σε έναν τουριστικό προορισμό πολυπληθούς τουρισμού πολύ φτηνού κόστους, ”διώχνει”, λόγω των συνθηκών, τον υπόλοιπο τουρισμό και τελικά ενδεχομένως να λειτουργεί και αρνητικά για την συγκεκριμένη περιοχή.
Οι χαμηλότερες ξενοδοχειακές τιμές (3,5 ευρώ) που προσφέρονται για τη μη αιχμή της σεζόν από εξειδικευμένη βρετανική ταξιδιωτική πλατφόρμα –μέλος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βρετανίας– εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη.
Επίσης, καταγράφονται ξενοδοχειακές τιμές από 4,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο στην Πάργα, από 6 ευρώ στην Κω, από 7 ευρώ στη Ζάκυνθο, από 8 ευρώ στη Λευκάδα και στη Λέσβο, από 9 ευρώ στην Πάρο και τη Νάξο, από 10 ευρώ στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, από 11,5 ευρώ στη Σκιάθο, στην Ιο και στη Σάμο, από 13 ευρώ στον Πόρο, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο και στη Πιερία, και από 14 ευρώ στην Κεφαλονιά.
Οι Ελληνες ξενοδόχοι προσφέροντας χαμηλές τιμές σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα η οποία περιλαμβάνεται στους ασφαλείς προορισμούς και προτιμάται από τους τουρίστες σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τρομοκρατίας.
Την ίδια τακτική των χαμηλών τιμών και προσφορών ακολούθησαν οι Έλληνες ξενοδόχοι και πέρυσι το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους και να τονώσουν γενικότερα την εισερχόμενη τουριστική κίνηση για τη χώρα μας. Aυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πέρυσι τον Οκτώβριο σε 13 πύλες εισόδου, με δείγμα 2.179 απερχόμενους ξένους τουρίστες. Ως βασικούς λόγους επιλογής της Ελλάδας για φθινοπωρινό προορισμό, έναντι άλλων προορισμών που θεωρούνται ανταγωνιστικοί, ανέφεραν τις καλύτερες τιμές, τον ήπιο καιρό και τον λιγότερο κόσμο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Tui, πολλοί Γερμανοί που το περασμένο έτος δεν έκαναν διακοπές πραγματοποιούν φέτος τις κρατήσεις τους ιδιαίτερα νωρίς. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, από το θετικό ξεκίνημα της σεζόν ωφελούνται ιδιαίτερα οι κλασικοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να κρατά τα πρωτεία. Παράλληλα, η ζήτηση για την Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, παραμένει ισχυρή, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι μακρινοί προορισμοί, με το Μεξικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις, της τάξης του 71%. Η αύξηση για την Ελλάδα, που κατάφερε ύστερα από πολλά έτη να ξεπεράσει την Τουρκία κατακτώντας τη δεύτερη θέση, φθάνει σε ποσοστό 41%.
Στα δημοφιλή νησιά της Κρήτης και της Ρόδου η προσφορά διευρύνθηκε κατά 40%. Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Κω από το Αννόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, καθώς και από το Βερολίνο προς την Κρήτη και τη Ρόδο.
Ισχυρή εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για τα Κανάρια Νησιά και την ηπειρωτική Ισπανία καθώς και για την Ιταλία και την Κροατία, με διψήφιους αριθμούς αύξησης των κρατήσεων. Για το καλοκαίρι του 2017 η προσφορά μόνο στην Ιταλία θα διευρυνθεί κατά 1.000 ξενοδοχεία. Επιπλέον, η Αίγυπτος ανακάμπτει σταδιακά. Η Τui σημειώνει ότι καταγράφει αύξηση προς τη συγκεκριμένη χώρα με διψήφια νούμερα συνεισφέροντας στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα (!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας