Ο Corbyn δεν καταδικάζει το καθεστώς Maduro στη Βενεζουέλα

2608
corbyn

Ο σοσιαλιστής ηγέτης του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, αρνήθηκε να καταδικάσει τον πρόεδρό της Nicolas Maduro, τον οποίο υποστήριξε με διάφορες υπεκφυγές στο παρελθόν, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος για να σταματήσει η αυξανόμενη βία στη Βενεζουέλα.
Ο Corbyn βρέθηκε υπό πίεση στη Βρετανία για να πάρει θέση για την κατάσταση στο έθνος της Νότιας Αμερικής εν μέσω της κριτικής από την Δύση στον Maduro, ο οποίος κάποτε περιέγραψε τον Βρετανό πολιτικό ως «έναν μεγάλο φίλο της Βενεζουέλας».
“Πρέπει να υπάρξει διάλογος και μία διαδικασία που να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων”, δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Corbyn.
Ερωτηθείς εάν καταδικάζει τις ενέργειες του Maduro, είπε:
“Αυτό που καταδικάζω είναι η βία από οποιαδήποτε πλευρά. Η βία δεν πρόκειται να λύσει τα ζητήματα”.
Το 2013, ο Corbyn αποκάλεσε τον προκάτοχο του Maduro, Hugo Chavez, “μια έμπνευση για όλους μας που αγωνίστηκαν ενάντια στη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες οικονομίες στην Ευρώπη”.
Ο Maduro με τη σειρά του περιέγραψε τον Corbyn το 2014 ως «σπουδαίο φίλο της Βενεζουέλας» όταν οι δυο τους μίλησαν ζωντανά στην τηλεόραση της Βενεζουέλας μετά το θάνατο του εξέχοντος βρετανικού σοσιαλιστή Tony Benn.
Όταν ερωτήθηκε για το αν μετάνιωσε για τη στήριξη προς το Maduro όταν ήρθε στην εξουσία, ο Corbyn δήλωσε:
«Έδωσα την υποστήριξη σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που προσπαθούν για τη μείωση της ανισότητας και τη βελτίωση των ευκαιριών ζωής των φτωχότερων ανθρώπων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας