Θρίλερ σε φλεγόμενο ferry-boat προς Κέρκυρα-Φόβοι για εγκλωβισμούς και αγνοούμενους

720

Οι άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να τους παραλάβουν να σκάφη που βρίσκονται στο σημείο και να τους μεταφέρουν στη στεριά

Δύο άτομα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα ανοιχτά της νήσου Ερεικούσσας, βόρεια της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στο πλοίο υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο μαίνεται η φωτιά, επέβαιναν σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά.

Περίπου 10 άτομα που -βάσει της επίσημης λίστας πληρώματος και επιβατών του Euroferry Olympia έπρεπε να βρίσκονται στο πλοίο- δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. Ήδη οι πρώτοι επιβαίνοντες του πλοίου κατέφτασαν στην Κέρκυρα.

Δύο άτομα εγκλωβισμένα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που βρίσκονται στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να τους παραλάβουν να σκάφη που βρίσκονται στο σημείο και να τους μεταφέρουν στη στεριά.

Όπως ανέφερε νωρίτερα διασώστης στην ΕΡΤ, από τους ασυρμάτους ακούγεται πως πιθανόν υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα για την ώρα καθώς δεν έχει γίνει η επίσημη καταμέτρηση ακόμα στο νησί της Κέρκυρας.

«Μπαράζ» εκρήξεων

Στο μεταξύ, εκρήξεις σημειώνονται αυτή την ώρα στο Euroferry Olympia το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Όσον αφορά στους επιβαίνοντες που έχουν διασωθεί, φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία του νησιού όπου θα παραμείνουν μέχρι να φύγουν για τον προορισμό τους.

Μεγάλη επιχείρηση

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα νούμερο 3 του πλοίο, όταν αυτό βρισκόταν βορειοανατολικά της Ερεικούσσας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, στο σημείο κοντά στο φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού , δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα».

Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώτο σκάφος που προσέγγισε το φλεγόμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ήταν ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη δύναμη της Frontex που έτυχε να είχε μεταβεί στην Κέρκυρα για επισκευές και επέστρεφε στην Ιταλία. Ευρισκόμενο πλησίον του Euroferry Olympia έσπευσε πρώτο και βοήθησε στη διαδικασία εκκένωσής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας