Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων

1675
συγκέντρωση
Στις 13 Νοεμβρίου η επόμενη κινητοποίησή τους.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι, μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των συντάξεων.

«Εκείνο που ζητάμε είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Είμαστε στους δρόμους και φωνάζουμε για τις περικοπές στις συντάξεις» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός και επισήμανε «οι συνταξιούχοι είμαστε ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε προγραμματίσει δράσεις και εξορμήσεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018, οπότε θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο».

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Αντιγονιδών και Αγίου Δημητρίου κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Νωρίτερα, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος.

«Ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις υπέρ συνταξιούχων είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, γιατί το θέμα είναι να επιστραφούν χρήματα στο πορτοφόλι του συνταξιούχου. Είμαστε επίσης επιφυλακτικοί σε υποσχέσεις. Διεκδικούμε καλύτερες συντάξεις και θα αγωνιζόμαστε μέχρι να το πετύχουμε» τόνισε ο κ. Σαλονικιός.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της επόμενης μεγάλης κινητοποίησης που προγραμματίζουν οι συνταξιουχικές Οργανώσεις μέσα στον Νοέμβριο.

«Ανακοινώσαμε και προετοιμάζουμε μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων της Βόρειας Ελλάδας στις 13 Νοεμβρίου, ενάντια στα αντισυνταξιουχικά μέτρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας