Θεσσαλονίκη: Πετυχημένες περιοδείες και συγκέντρωση της ΛΑΕ με Στρατούλη, Ρωμανιά

1183
Στρατούλη

Την Πέμπτη 20/12/2018 κλιμάκιο της ΛΑ.Ε αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επισκέφτηκε τον Πανελλήνιο σύλλογο παραπληγικών (παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης) στα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με το Γενικό γραμματέα του συλλόγου Πέτρο Βαλσαμή και τον ταμία Γιώργο Μωραΐτη καθώς και με πολλά άλλα μέλη του συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου παραπληγικών ενημέρωσαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και των 3 μνημονίων με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Δ. Στρατούλης και η Δ. Χαραλαμπίδου τους μετέφεραν τη στήριξη της ΛΑ.Ε στο βασικό τους αίτημα για ένα εθνικό πρόγραμμα δημοσίων πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Τόνισαν ότι τα αναπηρικά επιδόματα πρέπει να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τον υπολογισμό τους στα εισοδηματικά όρια και κριτήρια που μπαίνουν σε διάφορα μέτρα κοινωνικής στήριξης φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Υπογράμμισαν την ανάγκη για ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, ώστε να λειτουργεί ως θεσμός που το άτομο με αναπηρία δεν θα ταλαιπωρείται ούτε θα χάνει την αξιοπρέπειά του. Ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την στήριξη της αυτονομίας, την αποϊδρυματοποίηση και την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ. Για την στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κέντρων και μονάδων παρακολούθησης των ΑμεΑ και των χρονίων πασχόντων και για τη μηδενική συμμετοχή τους στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και για τα συνοδά νοσήματα, που επιφέρει μία χρόνια πάθηση ή αναπηρία, στα τεχνικά βοηθήματα κλπ.

Τέλος ανέφεραν ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην εκπαίδευση, στην εργασία, στο σύστημα των δημοσίων μεταφορών και σ’ όλες τις δημόσιες και κοινωνικές υποδομές και στην καθημερινή ζωή.

Εν συνεχεία τα στελέχη της ΛΑ.Ε Δ. Στρατούλης, Χρ. Σουλτανίδου, Δ. Χαραλαμπίδου, Β. Ιζδράνης επισκέφτηκαν την κατάληψη του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από τον σύλλογο συνταξιούχων της και δήλωσαν την στήριξή τους στον αγώνα τους για να υποχρεωθεί αυτή η τράπεζα να τηρήσει τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις της και να τους χορηγηθεί το βοήθημα επικούρησης, το οποίο τους έχει κοπεί εδώ και 12 μήνες.

Επίσης, το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε επισκέφτηκε το κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Σωτήρη Κάμτση και όλο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του συλλόγου ανέφεραν ότι στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχει ακόμα οργανόγραμμα ούτε κανονισμός παροχών με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί οργανωτικό χάος και να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοί τους, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. Υπογράμμισαν ιδιαίτερα τις τεράστιες ελλείψεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους από την μη επίλυση των προβλημάτων της καθαριότητας του κλιματισμού και της θέρμανσης.

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε δήλωσαν ότι στηρίζουν αυτά τα αιτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν με ευθύνη της διοίκησης του ΕΦΚΑ και του εποπτεύοντος υπουργείο Εργασίας. Εν συνεχεία τα στελέχη της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή και περιόδευσαν στους χώρους εργασίας, όπου είχαν θερμή υποδοχή από τους εργαζόμενους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Δ. Στρατούλης, Γ. Ρωμανιάς και Δ. Χαραλαμπίδου συναντήθηκαν με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου συνταξιούχων Μακεδονίας-Θράκης «Η συσπείρωση», όπου τους μεταφέρθηκε η αγωνία και η αγανάκτηση των συνταξιούχων για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους και για την μη τήρηση από την κυβέρνηση των δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν αυτές τις μειώσεις.

Τέλος, στη συγκέντρωση της ΛΑ.Ε για την κοινωνική ασφάλιση που έγινε στην αίθουσα του Ε.Κ.Θ οι Δ. Στρατούλης και Γ. Ρωμανιάς ανέφεραν ως άμεσες προτεραιότητες:

  • Επαναφορά του δημόσιουκαθολικούαναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν στη διάρκεια των 3 μνημονίων λιτότητας, με τους οποίους το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατράπηκε κατά 70% σε κεφαλαιοποιητικό.
  • Ανακεφαλαιοποίησή της με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.
  • Να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Εφαρμογή για όλους τους συνταξιούχους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων από τους συνταξιούχους.
  • Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας