Θεοδωρίδου-Δεν σχετίζονται με εμβόλιο του κορονοϊού οι θάνατοι ηλικιωμένων στη Νορβηγία

683
Θεοδωρίδου:Δεν σχετίζονται με εμβόλιο

Ολοκληρώθηκε στη Νορβηγία η έρευνα για τον θάνατο ηλικιωμένων ατόμων σε γηροκομεία, οι οποίοι συνέπεσαν χρονικά με τη λήψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δεν συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι θάνατοι ηλικιωμένων στη Νορβηγία, οι οποίοι συνέπεσαν χρονικά με τον εμβολιασμό, έκανε γνωστό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Επικαλούμενη ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής της Νορβηγίας, η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση, ενώ σημείωσε ότι οι θάνατοι αφορούσαν υπερήλικα άτομα. Όπως είπε, ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αριθμό θανάτου ατόμων σε αυτές τις ηλικίες στη Νορβηγία.

Πρόσθεσε ότι η Νορβηγία θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική στο εξής και θα εξετάζει κατά περίπτωση τους εμβολιασμούς σε ιδιαίτερα ηλικιωμένα άτομα με αρκετά υποκείμενα νοσήματα και εξασθενημένου οργανισμό. Πάντως, τόνισε ότι ανάλογη περίπτωση δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλη χώρα.

Ανέφερε το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουν γίνει περισσότεροι από 4 εκατ. εμβολιασμοί χωρίς να έχουν εμφανιστεί ανάλογα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι ερευνώμενοι θάνατοι στη Νορβηγία αφορούσαν αδύναμους, ηλικιωμένους ασθενείς σε γηροκομεία. Όλοι οι νεκροί είναι άνω των 80 ετών και μερικοί από αυτούς είναι ακόμη και άνω των 90 ετών.

Κατά μέσο όρο 400 τρόφιμοι σε γηροκομεία στη Νορβηγία πεθαίνουν κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή της χώρας, οι ηλικιωμένοι και αδύναμοι ασθενείς πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τη σχέση κινδύνου και οφέλους πριν τον εμβολιασμό. Σημειώνει ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεν συμπεριέλαβε συμμετέχοντες με σοβαρά προβλήματα υγείας και μόνο λίγοι ήταν πάνω από 85 ετών.

*Οι απόψεις της συγκεκριμένης δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις της iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας