Κυβέρνηση-FIFA-UEFA προς συμφωνία για διεθνή επιτήρηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

823
fifa

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την υπογραφή του «μνημονίου» για το ποδόσφαιρο, που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να επιβάλλει «κατάπαυση πυρός» στον αδυσώπητο πόλεμο των συμφερόντων που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται πως οι δύο Ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες εδώ και μια τριετία έχουν θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την αυστηρή επιτήρησή τους, απειλώντας ακόμα και με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Κάτι που, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ικανό να αποτρέψει την περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών, τα φαινόμενα βίας και τη γενικότερη σήψη στον χώρο.

Από τις συναντήσεις του ελληνικού κλιμακίου φαίνεται να έχει κλειδώσει η άφιξη του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα για συναντήσεις με τους ποδοσφαιρικούς φορείς και την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι στην κατάληξη των διεργασιών αναμένεται στην Αθήνα και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προκειμένου να γίνει η υπογραφή του μνημονίου.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να προχωράει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αφού εκτιμάται πως αφού αντίστοιχο μοντέλο ακολουθήθηκε και το 2016 χωρίς να φέρει κάποια πρόοδο στα προβλήματα η εξομάλυνση της κατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας