Θα μοιράσει το πλεόνασμα η κυβέρνηση; Ή είναι άλλη μια απάτη; Του Κ. Παπουλή

1248
τσουνάμι
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ, δηλαδή 6,9 δις…. Ο στόχος ήταν 0,5%. Συνεπώς υπάρχει περίσσευμα 3,4% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το μνημόνιο, όταν ο στόχος υπερκαλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του «υπερβάλλοντος» μπορεί να «μοιραστεί», και να δοθεί «πίσω» στον ιδιωτικό τομέα και στα νοικοκυριά. Το περίσσευμα είναι πολύ μεγαλύτερο του ποσού που δόθηκε τον Δεκέμβρη, αυτού που θρασύτητα βάφτισαν «13η σύνταξη».   Αναμένουμε λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει θετικά μέτρα της τάξης των 4-5 δις……..
Εκτός αν έχουμε δημιουργική λογιστική (κάτι που δεν έχουμε τρόπο να διαπιστώσουμε), σε απόλυτη «συμφωνία» της ελληνικής και της ευρωπαϊκής στατιστικής, οπότε δεν θα δούμε μπουναμάδες με δις ευρώ. Να δούμε όμως πως θα το δικαιολογήσει   η κυβέρνηση .
Είναι σαφές, ότι ένα υπέρογκο πλεόνασμα βολεύει σήμερα στο ζήτημα του χρέους την Γερμανία και τον Σόιμπλε. Ορίστε! σου λέει ο Γερμανός, το πρόγραμμα πάει μια χαρά. Όσοι λέτε ότι πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα 5-10 χρόνια είναι παλαβά πράγματα για την οικονομία και θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε έρημο, δεν βλέπετε την «μαγική» πραγματικότητα. Δεν βλέπετε με τα γυαλιά της ΕΛΣΤΑΤ.
Είναι σαφές ότι για την χώρα, η ανακοίνωση ενός τέτοιου υπέρογκου πλεονάσματος είναι ταφόπλακα, μια που θεωρείται ικανή να αποπληρώνει -χωρίς κούρεμα- το τεράστιο χρέος. Σε αυτή την συγκυρία βολεύει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Γερμανία. Καθώς το Δ.Ν.Τ. ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την Ελλάδα, «πολλά» δείχνουν συμπαιγνία, ΕΛΣΤΑΤ-ΣΟΙΜΠΛΕ, η Βερολίνου-ΣΥΡΙΖΑ, με θύμα όπως συνήθως τα τελευταία επτά χρόνια τον ελληνικό λαό.
*Πηγή: sxedio-b.gr

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας