Η Τουρκία χλευάζει τους αφελείς: Για συντήρηση επέστρεψε το Γιαβούζ

720
γιαβούζ

Για συντήρηση και ανεφοδιασμό επέστρεψε το Γιαβούζ στο λιμάνι, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο προστίθεται ότι θα επιστρέψει για νέα γεώτρηση, χωρίς να καθορίζεται το σημείο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, «το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο σημείο Selcuklu-1 που είχε ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και επέστρεψε στο λιμάνι Τασουτσού για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού και να προετοιμαστεί για την επόμενη αποστολή του. Έπειτα από τις εργασίες προετοιμασίας του στο λιμάνι, το Γιαβούζ θα συνεχίσει τις δραστηριότητές γεώτρησής του σε νέο σημείο».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αιτιολογία δόθηκε και για την επιστροφή του Όρουτς Ρέις.

Το Ορούτς Ρέις αγκυροβόλησε ανοιχτά της Αττάλειας και αναμένει εντολή για την επόμενη αποστολή του, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα, με την έκδοση NAVTEX προσπαθεί να σαμποτάρει τον διάλογο με την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές φέρονται να κατηγορούν την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί τη ΝΑVTEX «για να αποτελέσει τη βάση για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της ενάντια στα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας