Η Ρωσία επιστρέφει στο Αφγανιστάν; Κοινά γυμνάσια Ρωσίας-Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν

410
Ρωσία επιστρέφει Αφγανιστάν

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας, Ουζμπεκιστάν,Τατζικιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Η Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο διάστημα 5-10 Αυγούστου, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ρώσο στρατιωτικό αξιωματούχο.

O αριθμός των στρατιωτικών που θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται.

Μαχητές Ταλιμπάν προελαύνουν σε διάφορες περιοχές καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από το Αφγανιστάν έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, γεγονός που συνιστά πονοκέφαλο για την Μόσχα από άποψη ασφαλείας καθώς φοβάται ότι πρόσφυγες θα κατακλύσουν την πίσω αυλή της στην Κεντρική Ασία και ότι η αμυντική της πτέρυγα στον νότο μπορεί να αποσταθεροποιηθεί.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση πηγής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Τατζικιστάν ανέφερε ότι ολοι οι πρόσφυγες που κατέφυγαν στο Τατζικιστάν από το Αφγανιστάν.

Άμαχοι και μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν διέσχισαν τα σύνορα και πέρασαν αυτόν τον μήνα στο Τατζικιστάν καθώς οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση στις βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το RIA, οι 345 κιργιζικής καταγωγής πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που είχαν μείνει προσωρινά στην επαρχία Γκόρνο-Μπανταχσάν ήταν η τελευταία ομάδα προσφύγων που επέστρεψε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας