Η εκλογική νίκη Ερντογάν καθιστά πιο αναγκαία μια νέα εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα

1313
κίτρινα

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Είναι πρόωρο να εκτιμήσουμε όλες τις επιπτώσεις, τις συνέπειες και τις προκλήσεις από τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας.

Το βέβαιον είναι ότι η επικράτηση του Ερντογάν φέρνει στο προσκήνιο μια νέα, πιο ανεξάρτητη, πιο φιλόδοξη, αλλά και πιο αντιδημοκρατική και βαθύτερα διχασμένη Τουρκία. Μια νέα Τουρκία, που δίπλα στις κλονισμένες παλιές, έχει συγκροτήσει και νέες ασταθείς συμμαχίες, και η οποία δεν φαίνεται καθόλου διατεθειμένη να εγκαταλείψει τις επεκτατικές της βλέψεις και τις ηγεμονικές περιφερειακές της επιδιώξεις, όπως επιβεβαιώνουν οι μετεκλογικές δηλώσεις Ερντογάν για συνέχιση της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής δράσης στην Συρία.

Για την Ελλάδα θα είναι μέγα λάθος να επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας του Ερντογάν με μια πολιτική ακόμα μεγαλύτερης δουλοφρσύνης προς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης, τις ΗΠΑ και την Γερμανία, κάτι που πράττουν μέχρι τώρα οι βαθιά υποτελείς, έμφοβες και υπηρετικές κατεστημένες δυνάμεις της χώρας.

Η συνέχιση και κλιμάκωση της υποτέλειας και αποικιοποίησης της Ελλάδας στους ισχυρούς της Δύσης θα έχει ακόμα πιο οδυνηρές συνέπειες για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας και το μόνο που θα αποφέρει είναι την δορυφοροποίηση της χώρας μας στην Τουρκία και την μετατροπή της σε σάκο του μποξ στις εναλλαγές των σχέσεων Δύσης και Άγκυρας.

Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά προοδευτική ανατροπή και από μια νέα πολυδιάστατη ανεξάρτητη αμυντική και εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων.

Αυτές οι επιλογές είναι πολύ πιο ρεαλιστικές σήμερα και είναι οι μόνες που μπορούν να προσδώσουν κύρος και αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα και να προασπίσουν την ανάπτυξη, την ασφάλεια, την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας