ΑΚΕΛ: Η Αστυνομία συνεργάζονταν με την ισραηλινή εταιρεία του κατασκοπευτικού βαν!

1248
Στο Προεδρικό μεταφέρθηκε ο σάλος που ξέσπασε για το κατασκοπευτικό βαν. Στις 8:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού για συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Αστυνομίας με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία παρακολουθήσεων.

 

Ευχαριστώντας τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στοιχεία για το κατασκοπευτικό βαν.

Επαναλαμβάνοντας ότι η διερεύνηση πρέπει να πάει μέχρι τέλους, εξήγησε πως η υπόθεση αφορά το κράτος δικαίου, την ασφάλεια των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Έχει τεράστια σημασία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την προσωπική ζωή του κανενός», είπε.

Ν. Αναστασιάδης: Ήξεις αφήξεις και μισόλογα για την ισραηλινή κατασκοπευτική εταιρεία παρακολουθήσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Αντρο Κυπριανού, με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Σαββίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη και του Εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Προδρόμου είπε ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των ιδιωτικών επικοινωνιών και κατά πόσο έχουν δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο κάποια μηχανήματα ή αν υπάρχει τέτοιου είδους αδίκημα.

Ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε για το ότι η Αστυνομία διερευνά ενδελεχώς το όλο ζήτημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας της επικοινωνίας των πολιτών και οπωσδήποτε βέβαια και των πολιτικών προσώπων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι φαίνεται να υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην εν λόγω εταιρεία και την Αστυνομία και ερωτηθείς τι είδους ήταν η συνεργασία αυτή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν νομίζω να πρέπει να σχολιάσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες όσο διαρκούν οι έρευνες.

 Εκείνο που γνωρίζουμε από την Αστυνομία είναι ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, διεξάγεται πραγματικά πλήρης διερεύνηση και όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν ή προέκυψαν θα εξεταστούν από την Αστυνομία και θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα συνεργασίας της Αστυνομίας με τις εταιρείες αυτές, αν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός είναι κάτι που θα μπορούσε να το κρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας