ΗΠΑ: Στα χέρια των αρχών ο “Βίκινγκ” του Καπιτωλίου

789
Στα χέρια των αρχών ο

Τρεις άνθρωποι που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Τζέικ Αντζέλι, ο επονομαζόμενος “Βίκινγκ” ή “σαμάνος του QAnon”, που φορούσε προβιά, ένα κράνος με κέρατα και κρατούσε δόρυ στα επεισόδια, κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή, αλλά και για αντικανονική συμπεριφορά στον χώρο υψίστης ασφαλείας του Καπιτωλίου.

Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη είναι ο 36χρονος Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος φωτογραφήθηκε, χαμογελαστός, να κουβαλάει το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.  Η ταυτότητα του 36χρονου είχε αποκαλυφθεί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τρίτος συλληφθείς είναι ο 35χρονος Ντέρικ Έβανς, ο οποίος μάλιστα εκλέχθηκε πρόσφατα μέλος στο Σώμα Αντιπροσώπων της Δυτικής Βιρτζίνια. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, ανήρτησε βίντεο στο Facebook, στο οποίο φαίνεται να παρακινούσε το πλήθος να εισέλθει παράνομα στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ίδιος ο Έβανς φωνάζει στο βίντεό του: “Είμαστε μέσα, είμαστε μέσα! Ο Ντέρικ Έβανς είναι μέσα στο Καπιτώλιο!”. Μετά τη σύλληψή του, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: “Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου και μετανιώνω για την ντροπή και τη θλίψη που προκάλεσα στην οικογένειά μου και στους συμπολίτες μου στη Δυτική Βιρτζίνια”.

Ποιος είναι ο “Βίκινγκ” και οπαδός του κινήματος QAnon

Ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, κάτοικος της Αριζόνα και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια. Στα επεισόδια φώναζε ότι ο Τραμπ είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.

ΗΠΑ: Στα χέρια των αρχών ο "Βίκινγκ" του Καπιτωλίου“Αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα”, πρόσθεσαν οι ομοσπονδιακοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας