Ε.Ε: Επιτυχής η γεώτρηση του “Φατίχ” σε κοίτασμα 170 δισ. κμ!

775
γεώτρηση

Άσφαιρα τα μέτρα που έχει λάβει η Ε.Ε κατά της επιθετικότητας της Τουρκίας με την συναίνεση, δυστυχώς, Λευκωσίας και Αθήνας.

Οι Βρυξέλλες έχουν πληροφορίες ότι το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Πάφου έκανε επιτυχή γεώτρηση – Η Λευκωσία δεν επιβεβαιώνει τις «βάσιμες υποψίες».

Η Άγκυρα κτυπά ρέστα. Σε μια συγκυρία κατά την οποία δέχεται πιέσεις από την Ουάσιγκτον για την εγκατάσταση των S-400 και στην οικονομία της, διαχέει μηνύματα ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε ότι αφορά την Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Την εικόνα της εγκατάστασης στις θαλάσσιες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αντανακλούν πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη- μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» Κύπρου από έγκυρη κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, γίνεται λόγος για «επιτυχή γεώτρηση» του γεωτρύπανου «Φατίχ» που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Πάφου και παραπομπή σε κοίτασμα που φέρεται να φτάνει τα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Για την όλη εικόνα εκφράζονται επιφυλάξεις, με τη Λευκωσία να μην επιβεβαιώνει τις «βάσιμες υποψίες» υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιτυχή γεώτρηση του «Φατίχ» στη βάση ενημέρωσης που έχουν οι κυπριακές αρχές από τρίτες χώρες.

Πρόσθετα ευρωπαϊκές υπηρεσίες κάνουν λόγο για μεταφορά στις υπό κατοχή περιοχές μπαταριών του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, αν και η συμφωνία με τη Ρωσία περιλαμβάνει πρόνοια για εγκατάσταση εντός της Τουρκίας.

Στις Βρυξέλλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Τουρκία δεν κάνει πίσω» στο ζήτημα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εκτιμήσεις τις οποίες συνυπογράφουν και πολλά κράτη- μέλη της ΕΕ που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την τουρκική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα προσέθεταν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε με τα ανώδυνα μέτρα που αποφάσισε εις βάρος της η Ε.Ε και τα οποία ελήφθησαν, δυστυχώς, με τη συναίνεση της Λευκωσίας και Αθηνών, αντί οι τελευταίες να μπλοκάρουν την ανούσια απόφαση της Ε.Ε και να προτείνουν μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική δέσμη θέσεων και στρατηγικής που θα “πονέσει” την Άγκυρα και θα την πιέσει για την αποτροπή των επιθετικών σχεδιασμών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας