Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή- Επιδείνωση από βράδυ Σαββάτου

1003
επιδείνωση
Βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι αναμένονται για αύριο, Κυριακή

Αρχικά η κακοκαιρία θα εμφανιστεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως στην Κρήτη. Από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 19 έως 31.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Νεφώσεις στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Πιθανότητα βροχοπτώσεων ή καταιγίδας υπάρχει έως και το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Σήμα κινδύνου από Καλλιάνο

Σήμα κινδύνου για έξι περιοχές που κατά τόπους θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέπεμψε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι «από το βράδυ εκπέμπω SOS για περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και του βορείου Αιγαίου με αρκετό νερό συνοδεία ενδεχομένως ισχυρών ανέμων».

«Από το βράδυ θα μπει ένα σύστημα με ισχυρές καταιγίδες και αρχικά θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο» εξήγησε ο μετεωρολόγος προσθέτοντας ότι αύριο θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής» είπε ο κ. Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» τη Δευτέρα με «άνευ σημασίας βροχές» αλλά από την Τρίτη «έρχεται άλλο με βροχές και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα».

Επιδείνωση από το βράδυ του Σαββάτου

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται να ξεκινά η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook το ακόλουθο κείμενο για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών:

«Ήρεμα κυλούν και θα κυλούν τα πράγματα από πλευράς καιρού τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως της βορειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.»

Επιδείνωση όμως του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών-μεταμεσονύχτιων ωρών στα δυτικά και βόρεια. Θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το μεσημέρι μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook, για να μη χάνετε τον…καιρό σας!».

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Άλλη μια επικίνδυνη ημέρα για την εκδήλωση πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας, είναι η Κυριακή, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ενημέρωση που παρείχε, επισημαίνεται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο, Κύθηρα, νησιά Ιονίου, Κρήτη και Ρόδο.

Μεσαία είναι τα επίπεδα κινδύνου σε μέρος της Πελοποννήσου, στη Λέσβο, τη Χίο, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Αιτωλοακαρνανία και στην περιοχή του Έβρου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας