Συνάντηση Λαφαζάνη – Σπανού με Διοίκηση της ΕΡΤ – Βασ. Κωστόπουλο

1668
ερτ

«Συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με την διοίκηση της ΕΡΤ – Δέσμευση της ΕΡΤ να εφαρμόσει έναντι της ΛΑ.Ε την νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις του ΕΣΡ»

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Ο αποκλεισμός της Λαϊκής Ενότητας από την ΕΡΤ, δεν θα γίνει με κανέναν τρόπο ανεκτός.»

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. Δέσποινα Σπανού, συναντήθηκαν σήμερα 10/10/2018 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο και τους Παναγιώτη Τσιούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, Νίκο Μερτζάνη, Συντονιστή ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων και Παναγιώτη Τσολιά, Διευθυντή Επικοινωνίας της ΕΡΤ.

 

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε. για να καταγγείλει τον συστηματικό αποκλεισμό της παράταξης, των πρωτοβουλιών, δράσεων και θέσεων της, από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι παρά τις τρεις, μέχρι τώρα, συναντήσεις που έχουν γίνει με την διοίκηση της ΕΡΤ και παρά την γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ εξακολουθεί να αποκλείει την ΛΑ.Ε. από τις ενημερωτικές εκπομπές της.

Το ΕΣΡ μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας, είχε αποφανθεί (έγγραφο 331/05-04-2017) ότι η ΛΑ.Ε. έχει τα ίδια δικαιώματα στην προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων της, όπως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με δεδομένο το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές και κυρίως με το ότι εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρότι το ΕΣΡ έχει αποστείλει δύο φορές έγγραφα (05/04/2017 και 04/07/2017) και είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ΕΡΤ, η ΕΡΤ ουδέποτε απάντησε.

Η Λαϊκή Ενότητα αναγκάστηκε να αποστείλει και εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία προς την διοίκηση της ΕΡΤ  (27/08/2018) απαιτώντας την συμμόρφωση προς την νομοθεσία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους της ΛΑ.Ε, δήλωσε:

«Δυστυχώς, η ΕΡΤ ακολουθεί μια άκρως αντιδημοκρατική πορεία, με την στάση ουσιαστικής αποσιώπησης της ΛΑ.Ε να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο δείγμα. Η ΛΑ.Ε. δικαιούται την προβολή των θέσεων της και για λόγους τυπικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς με δεδομένο ότι αναπτύσσει μία πλούσια δραστηριότητα πάνω σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα και μέτωπα. Είναι η τελευταία φορά που ερχόμαστε -ως αντιπροσωπεία – στην ΕΡΤ για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και τώρα της ΕΡΤ στη δημοκρατική νομιμότητα, τότε θα αντιδράσουμε στο όνομα της δημοκρατίας και της πολυφωνικής ενημέρωσης με όλα τα δυνατά πολιτικά και νομικά μέσα που διαθέτουμε.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος δήλωσε ότι ανεξάρτητα κι από την απόφαση του ΕΣΡ και για λόγους ουσιαστικούς, στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεσμεύεται για την ουσιαστική προβολή των δραστηριοτήτων και των θέσεων της Λαϊκής Ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας