Ερντογάν:Σώσαμε τη χώρα φέρνοντας πίσω στην Τουρκία όλο το χρυσό μας

387
Σώσαμε τη χώρα φέρνοντας πίσω

Η Τουρκία έχει αποτρέψει τις επιθέσεις κατά της οικονομίας της που στόχο είχε να γονατίσει τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη και παρομοίωσε τα κίνητρα πίσω από τις λεγόμενες επιθέσεις με την υποτιθέμενη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του επιρρίπτουν συχνά πυκνά την ευθύνη για την οικονομική διάλυση της χώρας σε αόρατους εξωτερικούς εχθρούς και επιθέσεις που λένε ότι σχεδιάστηκαν διεθνώς από ξένες δυνάμεις ή ομάδες που θεωρούνται τρομοκράτες από την Άγκυρα. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η αστάθεια στη λίρα, η οποία σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο εδώ και μήνες, ήταν αποτέλεσμα τέτοιων επιθέσεων.

“Υπάρχουν παιχνίδια που σχεδιάζονται μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας, του πληθωρισμού, του τριγώνου των επιτοκίων. Αυτό το παιχνίδι έχει τον ίδιο στόχο να βάλει την οικονομία μας σε κρίση, όπως και οι 15η Ιουλίου (υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος)”, δήλωσε ο Ερντογάν σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚΡ, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να λάβει “νέα υποστηρικτικά μέτρα” την επόμενη περίοδο για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Όσοι επιτέθηκαν στην Τουρκία χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αποτύχει και τώρα έχουν στραφεί σε “πιο ύπουλους τρόπους και μεθόδους”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Αλλά η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις “επιθέσεις έχοντας φέρει όλο το χρυσό της από το εξωτερικό και ενισχύοντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Χάρη στα πρόσθετα μέτρα που έχουμε λάβει, τους μηχανισμούς εξισορρόπησης που έχουμε θεσπίσει και την ισχυρή οικονομική πολιτική που έχουμε εφαρμόσει, έχουμε επιβιώσει αυτήν την περίοδο με τις λιγότερες ζημιές”, δήλωσε.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των επερχόμενων εκλογών του 2023 για να φτάσει η χώρα να συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων χωρών παγκοσμίως, καλώντας όλα τα μέλη του κόμματος να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τις εκλογές: “Έχουμε περίπου δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές. Θέλω να αδράξετε κάθε μέρα και κάθε στιγμή αυτής της περιόδου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο”, δήλωσε ο πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας