Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Εκκρεμούν τουλάχιστον 190.000 συντάξεις!

1066
σύνταξη

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΠΟΚΠ, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 190.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης κάθε κατηγορίας

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΠΟΚΠ, που καταγράφει σε δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική, μετά τη λήξη του προγράμματος χρηματοδότησης στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 190.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης κάθε κατηγορίας. Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για 50.000 αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης (δεν περιλαμβάνονται περίπου 20.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου) και σε άλλες 25.000 αιτήσεις που αφορούν «ανελαστικές περιπτώσεις».

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία των ανελαστικών περιπτώσεων των συντάξεων που καθυστερεί η απονομή τους, σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων, «υποτίθεται η υπαιτιότητα αφορά τον δικαιούχο (έχει καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά κ.λπ.), όπου όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η προσκόμισή τους καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων μεταξύ υπηρεσιών (πρώην ταμείων) του ίδιου του ΕΦΚΑ». Όσο για τα υπόλοιπα αιτήματα (αναγνωρίσεις χρόνου, διαγραφές, επανεγγραφές κ.λπ.), είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων «εκατοντάδες χιλιάδες, σε χαρτόκουτα, τσουβάλια και ράφια έτοιμα να καταρρεύσουν, ο δε χρόνος διεκπεραίωσής τους είναι άγνωστος».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του μεγάλου και ενιαίου επικουρικού ταμείου που χορηγεί και τα εφάπαξ, η ΠΟΠΟΚΠ επισημαίνει ότι τα προβλήματα σε σύγκριση με τον ΕΦΚΑ είναι ακόμη πιο σοβαρά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την έλλειψη προσωπικού και τις συνθήκες εργασίας. Σε συνδυασμό δε με τον μεγάλο όγκο εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων (75.000 επικουρικές και 20.000 εφάπαξ), προκαλεί απίστευτη πίεση στους εργαζόμενους, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων και παράλληλα καθήκοντα και διάθεση υπαλλήλων .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας