Εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών νεκρή σε “εργατικό ατύχημα”

1745
νεκρή

Το “εργατικό ατύχημα” που συνέβη στο τέλος της απογευματινής βάρδιας την Κυριακής 28 Ιουλίου στο εργοστάσιο της BA (πρώην ΓΙΟΥΛΑ), όπου μία εργαζόμενη 52 ετών, μητέρα 2 παιδιών, βρέθηκε κάτω από κλαρκ, χάνοντας τη ζωή της, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το Συνδικάτο εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους εργαζόμενους του εργοστασίου και καταγγέλλει την εργοδοσία τονίζοντας ότι «είναι μια εξέλιξη που οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με σκοπό να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση απασχολούνται ανειδίκευτοι εργαζόμενοι σε θέσεις που θα έπρεπε να απασχολούνται εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και άρα καλύτερα αμειβόμενοι. Ειδικότητες όπως αυτή του κουμανταδόρου-μανουβραδόρου μηχανήματος δεν προσλαμβάνονται, ενώ για εργασίες που χρειάζονται πάνω από ένας εργαζόμενος τις κάνει απλά ένας.

Αύξηση της εντατικοποίησης μειώνοντας προσωπικό και αυξάνοντας την παραγωγή, ενώ η εταιρία το τελευταίο διάστημα προτιμάει τις φτηνές μορφές εργασίας προσλαμβάνοντας ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, συμβασιούχους καλύπτοντας όμως πάγιες ανάγκες στο χώρο του εργοστασίου, προκειμένου να μειώσει το μισθολογικό κόστος. Είναι μερικά από τα στοιχεία που διαμόρφωσαν της συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το περιστατικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας