Εργάνη: Στο 60% οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στις νέες προσλήψεις

1829
ελαστικές

Κάνουν θραύση οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (μερική και εκ περιτροπής απασχόληση), σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη”, που αποτελούν κόλαφο για το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο… θριαμβολογεί!

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, στο εννιάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018 οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελούσαν το  53,02(μερική απασχόληση: 40,49% – εκ περιτροπής εργασία: 12,53%), ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο εκτοξεύτηκαν στο 59,11% (μερική απασχόληση: 47,66 – εκ περιτροπής εργασία: 11,45%).

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδοουν τις κυβερνητικούς κομπασμούς για αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων έπειτα από τη δήθεν «έξοδο» από το μνημόνιο, αποδεικνύοντας ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας παραμένουν πολιτική επιλογή,τόσο στο δημόσιο τομέα (π.χ., επικουρικοί, συμβασιούχοι, ατομικές συμβάσεις κτλ.), όσο φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα, όπου παραμένουν κυρίαρχες.

Θέλοντας να συσκοτίσει αυτή την πραγματικότητα, το Υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο “θετικό ισοζύγιο” προσλήψεων-απολύσεων. Αποσιωπώντας πλήρως τον χαρακτήρα της μεγάλης πλειονότητας των προσλήψεων, που παγιώνουν και επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αναφέρεται σε 288.369 νέες θέσεις απασχόλησης. Εκδηλώνοντας παγερή αδιαφορία για τις συνθήκες υπό τις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις αποδοχές τους και το βιοτικό τους επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας