Επιστολή και κάλεσμα συνεργασίας προς ΛΑ.Ε και δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις

1221
κάλεσμα

Η Iskra έλαβε και δημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, την παρακάτω επιστολή, όπως έλαβε και ένα κάλεσμα, το οποίο και αυτό δημοσιεύει προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της:

 

14 Ιουνίου 2019

Αγαπητέ Παναγιώτη Λαφαζάνη,

αγαπητέ Νίκο Χουντή,

αγαπητοί φίλοι, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε,

 

Μετά την άρνηση εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου, να αποδεχθεί την πρότασή μας για ισότιμη εκλογική συνεργασία όλων των δημοκρατικών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας απευθύνουμε έστω στο παρά πέντε, έκκληση για συμπαράταξη στις εθνικές εκλογές, με νέα ηγεσία.

 

Με τη σύμπραξη τη δική σας, (της ΛΑ.Ε), αλλά και των συνδυασμών όπως το Άρμα Πολιτών, το ΕΠΑΜ και το κόμμα των Κτηνοτρόφων και Αγροτών (ΑΚΕΛ), και άλλων οργανώσεων που (ή δεν) έλαβαν μέρος στις ευρωεκλογές, πιστεύω ότι θα πείσουμε και άλλες δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να δημιουργήσουμε μια “βάση” εκκίνησης άνω του 3% και να σηματοδοτήσουμε την αντίσταση στην ξενοκρατία και στα σχέδια εθνικής υποτέλειας.. Φυσικά το πολιτικό μήνυμα είναι αυτό που θα πείσει ή όχι τους πολίτες να μας επιλέξουν.

 

Αν υπάρχει κατ’ αρχήν η πολιτική βούληση να προχωρήσουμε μαζί, θα επιλύσουμε και τα επόμενα προβλήματα του επικεφαλής, της χρηματοδότησης, της προβολής κλπ. Το περιεχόμενο αυτής της επιστολής έχουμε σκοπό να δημοσιοποιήσουμε αύριο Σάββατο, μετά τις 11:00 π.μ.

 

Ελπίζω ότι θα ανταποκριθείτε θετικά και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

 

Αντώνης Κοκορίκος

Νικήτας Μπαριτάκης

 

ΕΠΑΜ:ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Με αφετηρία τη σύμπραξη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΕΠΑΜ) και του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ), απευθύνουμε Ανοιχτό Κάλεσμα προς όλες τις δημοκρατικές – πατριωτικές δυνάμεις και σε κάθε δημοκράτη – πατριώτη που δρα ως ανένταχτη προσωπικότητα, να συστρατευθούν σε ένα ευρύ μέτωπο κοινής καθόδου στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το μέτωπο αυτό είναι αναγκαίο τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Η επόμενη βουλή, αν δεν υπάρξει ισχυρός πόλος αντίστασης στη σύνθεσή της, θα προχωρήσει απρόσκοπτα στη συνταγματοποίηση των έκνομων μνημονιακών αυθαιρεσιών για να δώσει υπόσταση στο καθεστώς υποτέλειας, μετατρέποντας έτσι de facto τους πολίτες σε υπηκόους β΄ κατηγορίας, προκαλώντας συνθήκες πραγματικά αβίωτες για το λαό μας και οδηγώντας σε εθνικούς κινδύνους, πρωτοφανείς για τα δεδομένα της χώρας όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η ζοφερή αυτή προοπτική: Με τη συνειδητοποίηση όλων όσων κατανοούν τον κίνδυνο, να συμπράξουν σε ένα ευρύ μετωπικό εκλογικό σχηματισμό για τον αποτελεσματικό διεμβολισμό της καθεστωτικής πολιτικής τάξης και των κομμάτων που την απαρτίζουν. Ανταποκρινόμενοι στους πόθους του λαού που αγωνιά και εύχεται τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα ξαναζωντανέψει την ελπίδα, αφυπνίζοντας και πάλι το θάρρος του και οπλίζοντας τη μαχητικότητά του.

Η πρόσκλησή μας για τη συστράτευση των ευρύτερων δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, με σκοπό την κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές, προτάσσει ένα μίνιμουμ πολιτικού πλαισίου που εστιάζεται στο τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Η μίνιμουμ αυτή πολιτική συμφωνία, έχει τα εχέγγυα να γίνει ο καταλύτης αυτών των εκλογών και να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την απελευθέρωση και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Μπορεί να βαδίζουμε χώρια, αλλά να χτυπάμε τον εχθρό από κοινού!

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2019
Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας