Εξελίξεις στην Κύπρο-Δεν κάνει πίσω, ξαναβγάζει για έρευνα το Nautical Geo

429
Εξελίξεις στην Κύπρο

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Kύπρος εξέδωσε Navtex για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τη οργή της Άγκυρας

Ξανά στα ανοιχτά της Κύπρου για έρευνες βγήκε το Nautical Geo, με τη Λάρνακα να δείχνει έμπρακτα πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω, παρά τις τουρκικές απειλές.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Kύπρος εξέδωσε Navtex για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τη οργή της Άγκυρας.

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, νότια από την Κύπρο και προς το Ισραήλ.

Δείτε την περιοχή:

 

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Τουρκία

Προς το παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την Τουρκία, πολεμικά πλοία της οποίας είχαν απειλήσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο σκάφος.

Στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε το σκάφος είχε και πάλι διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα κάνοντας λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της και βγάζοντας πολεμικά πλοία για να μπλοκάρει τις έρευνες.

Eπεισόδιο είχε υπάρξει και με τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει το Nautical Geo για λογαριασμό της Ελλάδας στα ανατολικά της Κρήτης, με τουρκικό πολεμικό πλοίο να παρενοχλεί το ερευνητικό σκάφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας