Απαράδεκτη εμμονή Άδωνι Γεωργιάδη για απολύσεις ανεμβολίαστων

517
Εμμονή Άδωνι Γεωργιάδη

Φωνάζει ο Άδωνις αλλά ομολογεί ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να το νομοθετήσει.

Λες και δεν κατάλαβε ποτέ τι συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας με το κυβερνητικό και επιστημονικό μπάχαλο για τα εμβόλια της AstraZeneca, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε ακόμα μία φορά… αμετανόητος χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Ρίχνοντας ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στον κόσμο και χωρίς να κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική για τις κυβερνητικές – επιστημονικές παλινωδίες, ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μέσω των προνομίων και επανέλαβε τη θέση του ότι «ο εργοδότης πρέπει να έχει τη δυνατότητα απόλυσης ανεμβολίαστου εργαζομένου».

Ωστόσο, κατά την προσφιλή κυβερνητική στρατηγική, ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό «δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει κάτι τέτοιο»! Τι μας είπε, δηλαδή, ο υπουργός; Μα, πολύ απλά πως η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αλλά δεν νομοθετεί, επειδή φοβάται ότι μια τέτοια ρύθμιση θα κατέπιπτε με συνοπτικές διαδικασίες στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και το ελληνικό κράτος θα καλούνταν να πληρώσει βαρύ τίμημα.

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή» ήταν τα ακριβή λόγια του υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, επίσης, ότι θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα, τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας με βάση την πορεία της πανδημίας και ότι με εντολή του πρωθυπουργού έχουν δοθεί στην επιτροπή βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν τη μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με το αλαλούμ με τα εμβόλια της AstraZeneca, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε αποφάσεις επιστημονικές με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν αλλάξει πολλές φορές καθ’ οδόν οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς.

«Δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων. Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZeneca. Είναι τόσο απλό» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας