Ειδικό Δικαστήριο για το εθνικό έγκλημα: Ολοκληρώνουν σήμερα το ξεπούλημα ΔΕΗ

694
Ειδικό Δικαστήριο για το εθνικό έγκλημα

Μετά τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το μέγα έγκλημα της παράδοσης της ΔΕΗ σε ξένα funds.

Είναι αδιανόητο ότι κάποιοι πολιτικοί εγκληματίες και πουλημένοι στον κόσμο των funds και των πολυεθνικών λαμβάνουν εν λευκώ, χωρίς καμία εξουσιοδότηση και λαϊκή έγκριση, μείζονες εθνικές αποφάσεις εκποίησης μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων δημόσιας ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών. Και το εθνικό έγκλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού ότι εκποιείται είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να επιστραφεί στο δημόσιο, ιδιαίτερα στα σημερινά πλαίσια της ΕΕ και των παγκόσμιων αγορών.

Σήμερα παίζεται η πρώτη πράξη στο επικών διαστάσεων δράμα με πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΔΕΗ. Οι σημερινοί μέτοχοι στη γενική τους συνέλευση θα καθορίσουν το ύψος (ή το εύρος) της αύξησης κεφαλαίου, τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Όλα δείχνουν ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Η σημερινή γενική συνέλευση θα εγκρίνει επίσης -και η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί με ακρίβεια- τους όρους πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στον προτιμητέο επενδυτή Spear WTE Investments (Macquarie).

Μέσω της «αύξησης μετοχικού κεφαλαίου» δίνει στο «αεριτζίδικο» κεφάλαιο άλλο ένα 17% από το 51% που διαθέτει σήμερα το Δημόσιο για να περάσει η πλειοψηφία των μετοχών (66%), άρα και η διαχείριση της ΔΕΗ, στους ιδιώτες με ιδιαίτερη προτίμηση που καταλήγουν σε κερδοσκοπικά εργαλεία καταλήστευσης των καταναλωτών ρεύματος.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, δίνοντας τις ανάλογες εντολές στον υποτακτικό της, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στάσση, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έσπευσε να αποκλείσει το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από την αγορά.

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται μόνο για πούλημα αλλά για ξεπούλημα φάνηκε ήδη και από το κατρακύλισμα της μετοχής της ΔΕΗ, όπου οι κερδοσκόποι «επενδυτές» διαμορφώνουν τη νέα τιμή πώλησης με συνέπεια την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας, αφού έρχεται να προστεθεί στο πρόσφατο ξεπούλημα του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελούν τα δίκτυα χαμηλής τάσης και αποτελούν φυσικό μονοπώλιο!

Όμως δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού στην ΤΕΡΝΑ που προστέθηκε στο ξεπούλημα 12 λιμανιών αλλά και των δημόσιων Δικτύων Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ) και έπεται το ξεπούλημα ενός άλλου κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό.

Απεργία από ΓΕΝΟΠ

Την αντίθεσή της στην απώλεια του ελέγχου της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ (51%) από το Δημόσιο υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ, η οποία έχει εξαγγείλει σήμερα 24ωρη απεργία. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να είναι επωφελής για την επιχείρηση, αλλά θα είναι καταστροφική για το Δημόσιο και τους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας