''Εθνική συναίνεση'': ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ ψήφισαν τροπολογία του ΚΚΕ!

6067
ΚΚΕ

Υπερψηφίστηκε το πρώτο σκέλος τροπολογίας του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους , η οποία αναφέρει ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».
«Ναι» ψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, «όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η υπερψήφιση μας τροπολογίας του ΚΚΕ από τόσο ευρύ φάσμα δυνάμεων του κατεστημένου μνημονιακού τόξου, συνιστά μάλλον πρωτοφανές γεγονός.
Οι ίδιοι κύκλοι πάντως τόνιζαν ότι αν μια τέτοια εξέλιξη σημειώνετο από μια άλλη δύναμη της ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι από το ΚΚΕ, τότε είναι σχεδόν βέβαιον ότι το ΚΚΕ θα εξαπέλυε μύδρους εναντίον της για συμβιβασμό, αν όχι για προδοσία, ενώ θα εύρισκε ευκαιρία να καυτηριάσει τις ελλείψεις, υπαρκτές ή όχι, της τροπολογίας.
Εμείς, όμως, είμαστε ξένοι προς μια τέτοια λογική και θα κρίνουμε ως θετικό πρώτο βήμα, αλλά μόνο ως πρώτο βήμα, την ψήφιση της τροπολογίας του ΚΚΕ, παρατηρώντας, ταυτόχρονα, ως σοβαρή έλλειψη της πρότασης του ΚΚΕ το γεγονός ότι για να κριθεί βλαπτική η μεταβολή των όρων εργασίας πρέπει να υπάρξει, όπως λέει η τροπολογία,”αξιόλογηκαθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων.
Η φράση, όμως, ”αξιόλογη” είναι αόριστη, δεν αναφέρεται ποιος θα κρίνει το ”αξιόλογο” και μπορεί να ερμηνεύεται αυθαίρετα, κατά το δοκούν και κατά περίπτωση από την εργοδοσία ή τα δικαστήρια, με συνέπειες δυσμενείς ή ατελέσφορες για τους εργαζομένους.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι, πέραν του αόριστου της ”αξιόλογης” καθυστέρησης, δεν εγκρίθηκε και το δεύτερο μέρος της τροπολογίας του ΚΚΕ, που αφορούσε τις ουσιώδεις ποινές σε περίπτωση που βεβαιωθεί ως ”αξιόλογη” η καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων, πράγμα που μπορεί να καθιστά την καθυστέρηση αδίκημα άνευ ουσιαστικής τιμωρίας.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας