ΕΕ-ΥΠΕΞ: Χάρις στη Γερμανία και Ιταλία-Ολλανδία, Τουρκία γλύτωσε κυρώσεις για Βαρώσια

891
ΕΕ-ΥΠΕΞ: Χάρις στη Γερμανία και Ιταλία

Η ΕΕ στήριγμα της Τουρκίας και Δούρειος Ίππος για την Ελλάδα

Χωρίς τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας έκλεισε η Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, μιας και αυτή τη φορά γιατί η Γερμανία πρόταξε τη δικαιολογία πως δεν πρόλαβε να μελετήσει το “έγγραφο επιλογών” που είχε κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, κατά τη συζήτηση η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε πως το “έγγραφο επιλογών” είχε κυκλοφορήσει μόλις την περασμένη εβδομάδα, ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Γερμανικής κυβέρνησης. Είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για να μελετηθεί το έγγραφο, όπως επίσης και οι επιπτώσεις των αποφάσεων, που θα ληφθούν.

 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εισάγοντας το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια τόνισε την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, γιατί το θέμα βρίσκεται εδώ και καιρό στην ατζέντα. 

Με τη θέση Μπορέλ συμφώνησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνοντας πως τυχόν αποτυχία λήψης αποφάσεων θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της ίδιας της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τη γενικότερη προσέγγιση του Ύπατου Εκπροσώπου και της Λευκωσίας ως προς την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων υποστήριξαν Ιρλανδία, Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Εσθονία, Αυστρία, Μάλτα, Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, Ιρλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα και Λουξεμβούργο, εξέφρασαν την άποψη ότι η εν λόγω προσέγγιση είναι απολύτως λογική και δικαιολογημένη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα στείλουμε ανάμεσα σε άλλα και λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας