ΕΕ, με συναίνεση και Ελλάδας(ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), «εγγυάται» ακεραιότητα Ουκρανίας-Φωτιά πολέμου στη χώρα

101
ΕΕ με συναίνεση και Ελλάδας

Σε επικίνδυνα νερά οδηγείται  η ΕΕ, μετά τη σημερινή δήλωση ότι «παρέχει την ακλόνητη υποστήριξή της προς την Ουκρανία και την εδαφικής της ακεραιότητα», τη στιγμή που το Κίεβο έχει ανοίξει τα αεροδρόμιά του στο ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, και φιλότουρκος Josep Borrell, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία».

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποσχέθηκε επίσης την «ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ στην  κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» βάζοντας την ΕΕ στο κάδρο της «σύγκρουσης» με την Ρωσία.

Στην ουσία η ΕΕ εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας κάτι που ουδέποτε δήλωσε ότι θα πράξει για την Ελλάδα, μέλος της ΕΕ που απειλείται από την Τουρκία. Η Ελλάδα, ιδιαίτερα με την Αλεξανδρούπολη, που έχει μετατραπεί σε μεταφορικό κόμβο αμερικανονατοϊκού οπλισμού και στρατευμάτων για την στήριξη Ουκρανίας και περικύκλωσης της Ρωσίας, θα βρεθεί στη φωτιά και τη δίνη μιας ενδεχομένης πολεμικής αναμέτρησης.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως το ρωσικό οπλοστάσιο ενισχύεται με βαριά όπλα όπως ο εκτοξευτής TOS-1 που εξαπολύει ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας