Δ. Στρατούλης στους απεργούς του ΙΓΜΕ: Να σταματήσει η απαξίωση και διάλυση του ΙΓΜΕ

1729
ιγμε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24/5, 3ωρη στάση εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΓΜΕ μπροστά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου στο εσωτερικό του πραγματοποιούνταν επίσκεψη – επικοινωνιακή φιέστα του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ως επισφράγισμα της πολιτικής της κυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα σε κερδοσκοπικά συμφέροντα της ΔΕΗ και όλου του ενεργειακού κλάδου της χώρας μας.

Στην συγκέντρωση των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΓΜΕ παραβρέθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, ο οποίος σε ομιλία του προς αυτούς ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί έχει οδηγήσει το ΙΓΜΕ σε πλήρη λειτουργική παραλυσία για πολλούς μήνες, χωρίς Διοίκηση και κρατική χρηματοδότηση, με απλήρωτους τους εργαζόμενους, με μπλοκαρισμένα όλα τα έργα και τα ερευνητικά του προγράμματα, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις και με σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες προς προμηθευτές, αναδόχους αλλά και συνταξιούχους που έχουν κερδίσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Το ΙΓΜΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στις γεωλογικές χαρτογραφήσεις, τη γεωθερμία, τα υπόγεια ύδατα, ορυκτούς πόρους κλπ. Επομένως, αυτοί που με πολιτική τους ευθύνη το κρατάνε σε αδράνεια και παραλυσία, ουσιαστικά υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται για να σταματήσει η απαξίωση του ΙΓΜΕ, για τη ενίσχυση και αναβάθμισή του από την πολιτεία και στηρίζει τους αγώνες των σωματείων των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΓΜΕ για:

  • την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.

  • τον ορισμό Διοίκησης και την άμεση μισθοδοσία του προσωπικού.

  • την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων (αποζημιώσεων, χρηματοδότησης έργων, προσλήψεων).

  • Την αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων του προς τους συνταξιούχους

    Καλούμε το υπόλοιπο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους επιστημονικούς φορείς να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, που αφορά όχι μόνο τους 200 εργαζομένους του ΙΓΜΕ αλλά και το παρόν και το μέλλον της χώρας μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας