Δημ. Στρατούλης: Στηρίζουμε την κατάληψη των συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ

1428
στρατούλης

Αίσχος: Η Εθνική, ενώ λεηλάτησε τα αποθεματικά του λογαριασμού Επικούρησης, αφήνει για 12 μήνες απλήρωτους τους συνταξιούχους της.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, επισκέφτηκε την κατάληψη των συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αθηνάς και έκανε την εξής δήλωση:

«Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει χωρία καμία καθυστέρηση να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των εργαζομένων και συνταξιούχων της. Να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί σε βάρος της, μετά από προσφυγή εκατοντάδων συνταξιούχων της, και να σταματήσει να στερεί από αυτό το Λογαριασμό ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του, με αποτέλεσμα την πλήρη περικοπή των παροχών του προς αυτούς εδώ και 12 μήνες, οδηγώντας στην φτωχοποίηση 16.500 οικογένειες.

Η Εθνική Τράπεζα οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, πρώτα απ όλα, γιατί η ίδια έχει ουσιαστικά λεηλατήσει τα αποθεματικά αυτού του λογαριασμού και γι’ αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καμία χρονοτριβή ουσιαστικός διαχειριστικός έλεγχος.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει με χαρακτήρα εγγυημένων παροχών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είτε παίζει το ρόλο του τροχονόμου μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής και των συνταξιούχων της για το θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης, είτε στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον τους, για να μπορεί αυτή η Τράπεζα ανενόχλητη να διενεργεί τις Γενικές συνελεύσεις των μετόχων της και να   παρανομεί ασύδοτα παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της.

Στηρίζουμε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων, που προωθούν με συλλογικές αποφάσεις τους οι φορείς των συνταξιούχων και εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του Λογαριασμού Επικούρησής τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας