Δημήτρης Ινδαρές: Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη που συνελήφθη στο Κουκάκι

1322
ινδαρές

Οι εννέα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με τους δύο γιους του, έλαβαν σήμερα αναβολή από το δικαστήριο.

Έντονη ανησυχία εκφράζει η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) για την εισβολή και τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ σε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, ενώ καλλιτέχνες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Σε ανακοίνωσή της για τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι η ΕΣΠΕΚ εξέφρασε «την έντονη ανησυχία της, τόσο για την εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, χωρίς εντολή εισαγγελέα, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με την κατάληψη» όσο και ότι «αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίησή του».Αμφισβητεί επίσης τα όσα προσάπτει στον σκηνοθέτη η αστυνομία χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πιο φιλήσυχο και ευγενικό συνάδελφο μας».

Οργή Παντελή Βούλγαρη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης εξέφρασε τη συμπαράστασή του τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι του ζητηθεί.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα ποτέ στο ραδιόφωνο για τον Δημήτρη Ινδαρέ, επειδή έχει συλληφθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε» ανέφερε.Σύμφωνα με τον ίδιο «η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη».

Χαρακτήρισε ασύλληπτο το ότι έχει συλληφθεί αυτός και τα παιδιά του.

Καλλιτέχνες και φίλοι στο πλευρό του σκηνοθέτη

Ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο ανέβασε στο Facebook η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ελένη Ράντου.

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να τελειώσει, είναι μια παράνοια όλο αυτό» μου λέει η Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ, γυναίκα του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ που κρατείται στη ΓΑΔΑ με τους δύο τους γιους μετά από προσαγωγή, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. Η γυναίκα που είδε τους άνδρες της αστυνομίας να κακοποιούν βάναυσα τον άνδρα και τα παιδιά της μέσα στο ίδιο της το σπίτι, δεν έχει καταφέρει να τους δει έως την ώρα που μιλάμε, ούτε η ίδια ούτε ο δικηγόρος της οικογένειας».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156752702183456&id=35064893455

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Λογοθετίδης αναφέρει σε ανάρτησή του «καλώ τους ανθρώπους της δουλειάς μας αλλά και όποιον άλλο θέλει να μην το αφήσουμε να περάσει. Κινδυνεύουμε όλοι από αυτή την απάτη της κανονικότητας».

https://www.facebook.com/alogo70/posts/2921759471192228

«Τα ψέματα που θα πει ο κρατικός μηχανισμός για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο είναι φρικτά» σημειώνει.

Αυτόφωρο την Παρασκευή για του συλληφθέντες

Όπως έγινε γνωστό οι εννέα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν την Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με τους δύο γιους του που συνελήφθησαν στο σπίτι τους, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, το οποίο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την αυριανή τους δίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας