Δανία: “Απελευθερώθηκε” από τον κορονοϊό-Μιλάει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας

574
Δανία: “Απελευθερώθηκε” από τον κορονοϊό

Η Δανία έχει απαλλαγεί από τους περιορισμούς λόγω Covid-19, η πρώτη χώρα που το έκανε στην Ευρώπη. Ποια είναι τα δύο «όπλα» που χρησιμοποίησε.

Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που απαλλάσσεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό έγινε η Δανία. Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, Ελίνα Σταματίου μίλησε για το πώς τα κατάφερε.

Αυτή την στιγμή, οι Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων από 500-700 ίσως να ανέρχονται σε 4.000 και απολαμβάνουν την «απελευθέρωση από την πανδημία». Το πρώτο πράγμα που δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού αλλά και τα δωρεάν μοριακά τεστ που όλοι, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, μπορούν να κάνουν όσο συχνά θέλουν. 

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Έχει εμβολιαστεί το 75,5% με την πρώτη δόση και με τη δεύτερη το 73,5%, ενώ μαζικά συμμετείχαν και οι νέοι από 18 ετών. «Έχουμε αισθανθεί ασφάλεια από την αρχή με τα τεστ γιατί αν και εμβολιασμένοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε φορείς ή να νοσήσουμε», είπε η κυρία Σταματίου.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει μαζί με τον αριθμό των rapid test αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού οι θάνατοι είναι πλέον ελάχιστοι και υπάρχουν ημέρες χωρίς να αναφερθεί απώλεια», επισημαίνει. Η 10η Σεπτεμβρίου, ημέρα άρσης των περιορισμών συνοδεύτηκε και από συναυλία με 50.000 άτομα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Βίντεο.

Δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση κυκλοφορίας στη Δανία

Στη Δανία δεν επιβλήθηκε ποτέ απαγόρευση κυκλοφορίας. «Πάντα συναντιόμασταν 5-10 άτομα με υποχρεωτική τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Η είσοδος σε κινηματογράφους μέχρι αθλητικά κέντρα γίνεται με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού τεστ, ενώ όπως λέει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, αστυνομία δεν βλέπεις ποτέ στον δρόμο.

Η Δανία εισήγαγε διαβατήρια Covid τον Μάρτιο του 2021, αλλά αυτά καταργήθηκαν την 1η Αυγούστου σε εσωτερικούς χώρους με λιγότερα από 500 άτομα, προτού καταργηθούν και για μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν απαιτούνται μάσκες από τα μέσα Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας