Γ.Γεραπετρίτης: Περιορίζει την Ελλάδα στα 6ν.μ-Προσφέρει ξέφραγο αμπέλι την υφαλοκρηπίδα της

1431
γ
Η κυβέρνηση εκχωρεί ανοιχτά κυριαρχικά δικαιώματα και εθνική κυριαρχία, πράγμα που παραπέμπει σε “Ειδικό Δικαστήριο”

Με πρωτοφανή θρασύτητα και κυνικότητα ο Γιώργος Γεραπετρίτης εντοπίζει την κόκκινη γραμμή της χώρας μας στα 6 ν.μ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοπεριορίζει την χώρα σε ένα εύρος χωρικών υδάτων, το οποίο καθορίζει η Τουρκία, κατά πλήρη παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο Γ. Γεραπετρίτης με αυτές τις δηλώσεις του επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  και στην ουσία ένα διπλό εθνικό έγκλημα:

  1. Ο Γ. Γεραπετρίτης “ξεχνάει” τα δυνητικά χωρικά ύδατα που δικαιούται η Ελλάδα και που φτάνουν, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, έως τα 12 ν.μ και τα οποία η χώρα μας δεν έχει θεσμοθετήσει κάτω από την παράνομη απειλή του casus belli της Τουρκίας.
  2. Ο Γ. Γεραπετρίτης ξεχνάει ότι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, πέραν των χωρικών υδάτων, διαθέτουν κατά το Διεθνές Δίκαιο και υφαλοκρηπίδα, επί της οποίας δεν μπορεί να ασελγεί με έρευνες σήμερα και με γεωτρήσεις αύριο  ακόμα και στα 6.5 ν.μ!!!
  3. Η Ελλάδα δεν είναι ανάγκη να χάσει σε πόλεμο, αυτοακρωτηριάζεται και σε καιρό ειρήνης μέσα από το bullying της Τουρκίας και το πούλημα που δέχεται από τους, δήθεν, “Συμμάχους” της.

Οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι “έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα”.

“Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια.Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε, η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς την Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο Ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο», υπογράμμισε. Υπογράμμισε δε πως «το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με την γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας