Για ποια ανάπτυξη ομιλείτε στην Πάτρα, κύριοι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ;;

1520
πάτρα

Από τις δημοτικές παρατάξεις που είναι προσκείμενες στα κόμματα εξουσίας, δηλαδή τις οκτώ παρατάξεις που έχει κατατάξει η Ανυπότακτη Πολιτεία σαν την ευρεία εκπροσώπηση των συστημικών κομμάτων εξουσίας, σερβίρονται σε μεγάλες μερίδες«οράματα ανάπτυξης» για την Πάτρα. Η «ανάπτυξη» έρχεται ομολογουμένως ως επιχείρημα ενάντια στην απελθούσα Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, κυρίως αλλά ουσιαστικά ενάντια στην ιδεολογία και στον αξιακό κόσμο της Αριστεράς.

Βεβαίως τα παραπάνω «οράματα ανάπτυξης» σερβίρονται κενού περιεχομένου, αφού από κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων δεν έχουμε ακούσει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων, του ιδιωτικού τομέα (που είναι ο δικός τους κόσμος), στην πόλη, που θα φέρουν ευημερία και θέσεις εργασίας στην πόλη. Το παραπάνω με μία εξαίρεση…. Όλοι οι συστημικοί υποψήφιοι Δήμαρχοι υπόσχονται να παραχωρήσουν το κομμάτι του θαλάσσιου Μετώπου που παραχωρήθηκε μετά από αγώνες στην πόλη, σε ιδιώτες.Δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ που είχε την παραπάνω έκταση μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να το κάνει ορθά, όπως έχει κάνει σε δεκάδες εκτάσεις σε όλη την χώρα, οι δικοί μας «επενδυτικοί φωστήρες» ήταν το κλειδί; Με λίγα λόγια οι παρατάξεις που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την παραδοσιακή Δεξιά στον εκλογικό στοίβο αυτών των δημοτικών εκλογών ψευδόντουσαν όταν πανηγύριζαν για την απόδοση του τμήματος του θαλάσσιου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας. Αλλού ήθελαν εξαρχής να αποδοθεί, και επιτέλους ας μιλήσουν ξεκάθαρα σήμερα.

Γυρίζοντας στο ζητούμενο της «ανάπτυξης» οφείλουμε όταν την υποσχόμαστε να λαμβάνουμε πρώτιστα τα πανελλαδικά δεδομένα των τελευταίων ετών. Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια, περισσότερες επενδύσεις εγχώριων ή πολυεθνικών συμφερόντων έχουν εγκαταλείψει την χώρα, σε σύγκριση με τις νέες που ήρθαν αυτό το διάστημα. Η παραπάνω διαπίστωση δεν αμφισβητείται από κανέναν και αποτυπώνεται από την αύξηση της ανεργίας και την δραστική μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Και βέβαια με την κατανάλωση να έχει πέσει στο ναδίρ στην χώρα, εξαιτίας της εφαρμογής μνημονιακών μέτρων, που οι 8 υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων τα αγνοούν, ποιος θα ανοίξει «νέα δουλειά» στην Ελλάδα;; Αυτή είναι μία παράμετρος της αποανάπτυξης στην χώρα βέβαια, υπάρχουν και άλλοι βέβαια, αλλά να υπόσχεσαι να κάνεις την Πάτρα, «Μονακό» σήμερα είναι τουλάχιστον αστείο και δεν τιμά την αξιοπιστία σου.

Επίσης όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρα ζητάμε την ψήφο των πολλών. Των ανθρώπων της εργασίας και του μόχθου και μιλώντας για ανάπτυξη θα έπρεπε να οραματιζόμαστε πολλές νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας.

Κάνουμε μία υπόθεση εργασίας: Ένας από τους 8 συστημικούς υποψήφιους Δήμαρχους καταφέρνει να γίνει Δήμαρχος και οι κενές εκκλήσεις του για να έρθουν επενδυτές στην πόλη, φέρουν 1-2, και κατά τη συνήθη πρακτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ ,ο νέος «αναπτυξιακός» Δήμαρχος δίνει κάποιο δημοτικό φιλέτο κοψοχρονιά στον «επενδυτή» με επιχείρημα τις θέσεις εργασίας. Και εδώ ερχόμαστε στην μνημονιακή πραγματικότητα που ουδείς από τους παραπάνω υποψηφίους δεν αναγνωρίζει. Οι θέσεις εργασίας θα είναι οι ελάχιστες δυνατές, οι περισσότερες θα αφορούν ημιαπασχόληση (όπως συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο), βέβαια οι «ημιαπασχολούμενοι» σε μεγάλο τους μέρος θα αμείβονται ως τέτοιοι αλλά θα δουλεύουν μέχρι και 12ωρα (όπως συμβαίνει και πάλι σε πανελλαδικό επίπεδο), και βέβαια τα παραπάνω δεν θα φέρον κάποια αισθητή βελτίωση στην οικονομική ζωή της πόλης. Αντίθετα με λίγο εργασιακό κόστος, μεγάλα κέρδη του «επενδύτη» θα ταξιδεύουν σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.

Στην παραπάνω υπόθεση εργασίας που αποτελεί πραγματικότητα δυστυχώς στην Ελλάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η «Ανυπότακτη Πολιτεία» στέκεται καιρό τώρα και θα συνεχίσει να στέκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Η «Ανυπότακτη Πολιτεία» εκφράζοντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων και μικροεμπόρων της πόλης, μιλά για την ανάγκη της πάλης ενάντια στα συνεχιζόμενα εφαρμοζόμενα μνημονιακά μέτρα, που κλείνουν μαγαζιά, που αυξάνουν την φορολόγια στους μη έχοντες, που μειώνει συντάξεις και μισθούς, που ξεσπιτώνει Πατρινούς προς όφελος τραπεζών και funds.

Η ανάπτυξη που θέλει η «Ανυπότακτη Πολιτεία» περνά μέσα από καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίες και αξιοπρεπής εργασιακές συνθήκες. Οι «εργασιακές γαλέρες» πρέπει να εκλείψουν από την πόλη, και όχι να πολλαπλασιαστούν. Και με την επιλογή συστημικών υποψηφίων, οι πολίτες της Πάτρας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι επιλέγουν την ένταση του εργασιακού μεσαίωνα στην πόλη.

Γιατί το χαμόγελο στον Πατρινό πρέπει να επιστρέψει, και θα επιστρέψει μόλις είναι σίγουρος ότι μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και όταν θα μπορέσει πάλι να κάνει όνειρα για το μέλλον.

*Ο Σπύρος Γουδέβενος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ανυπότακτη Πολιτεία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας