Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να παραγγείλει το δοκιμασμένο ρώσικο εμβόλιο;

3028
ρώσικο εμβόλιο

Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να παραγγείλει εδώ και τώρα το αποτελεσματικό και δοκιμασμένο ρώσικο εμβόλιο, πολύ περισσότερο, πού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να της παραδώσει άμεσα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V για να σωθεί η χώρα από τη νέα καραντίνα και οι Έλληνες πολίτες από την φτωχοποίηση.

Εναλλακτικά η ρώσικη πλευρά φέρεται να πρότεινε να δοθεί η άδεια για την παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα. Το ρωσικό εμβόλιο εξαντλήθηκε στην Ρωσία και επανακυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου.

Θα το αποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης; Ή υπάρχουν άλλου είδους «κριτήρια»; Η χώρα έχει ανάγκη να κερδίσει και πάλι την ζωή της.

Το εμβόλιο της βρετανικής AstraZeneka έχει επιλεγεί μονοπωλιακά από την κυβέρνηση και στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες σε ανάρτησή του στο Twitter η χώρα του θα αποκτήσει 25 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik-V στο διάστημα ΔεκεμβρίουΙανουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, τα εμβόλια που θα διατεθούν στην Αργεντινή θα παραχθούν από τους εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα και την Κορέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας