Γιάννενα: Απολυμένη εργαζόμενη απειλήθηκε με σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. του Τσίπρα!

1248
γιάννενα

Την απόλυση εργαζόμενης από το σούπερ μάρκετ «Express» στην πλατεία Πάργης καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νομού Ιωαννίνων, αναφέροντας ότι επιπλέον η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία, η οποία απείλησε με σύλληψη την απολυόμενη! Κάτι που επιβεβαιώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. του Τσίπρα παραμένει σταθερά στην υπηρεσία των εργοδοτικών συμφερόντων, ακόμη και παρανομώντας η ίδια. 

Όπως τονίζουν, η εργοδοσία του σουπερμάρκετ κοινοποίησε καταγγελία σύμβασης (απόλυση) σε εργαζόμενη, η οποία αντέδρασε στην απαίτηση του εργοδότη να μην καταβάλει ολόκληρα τα επιδόματα και τις άδειες και ζητούσε να πληρώνεται για τις υπερωρίες που αναγκαζόταν να δουλέψει.

Η εργαζόμενη, θεωρώντας άδικη την απόλυσή της, αρνήθηκε να υπογράψει την καταγγελία σύμβασης και η διοίκηση του σούπερ μάρκετ δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία για να την απομακρύνει. Η αστυνομία όχι απλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αλλά έφτασε να απειλήσει την εργαζόμενη ότι θα της περάσει χειροπέδες για να την οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα!

«Η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για ακόμα μια φορά. Στην πόλη μας δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που τα σώματα καταστολής χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή τη δουλειά τους ή τα δεδουλευμένα τους.

Την ίδια ώρα, στις περιπτώσεις που μέχρι και η δικαιοσύνη κρίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στις επιχειρήσεις (όπως έχει γίνει στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ»), δεν ανοίγει ρουθούνι, η κυβέρνηση “στερείται εργαλείων” για να επιβάλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με αφορμή το παραπάνω γεγονός.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν ούτε στο παρελθόν, αλλά ούτε και τώρα. Δεν κάνουν πίσω σε τέτοια φαινόμενα. Όπως σημειώνει, άλλωστε, το Σωματείο, «αρνούμαστε να αποδεχτούμε τέτοιους είδους μεταμνημονιακή καθημερινότητα. Θέλουμε δουλειά με αξιοπρέπεια, μόνιμη και σταθερή, μισθούς που να εξασφαλίζουν όχι απλά την επιβίωσή μας, αλλά ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να μη σκύψουν το κεφάλι. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Να κάνουμε πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας