Γερμανία: Παραίτησαν αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού μετά έντιμες δηλώσεις του για Πούτιν-Κριμαία

1129
Παραίτησαν αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού μ

Σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Γερμανού αξιωματικού. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας

Ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Κάι-Άχιμ Σένμπαχ παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για την Ουκρανία. Ειδικότερα οι δηλώσεις αφορούσαν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν που «αξίζει τον σεβασμό», το Κίεβο που δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και ακόμα το ότι «ο Πούτιν θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση».

Ο Πούτιν θέλει τον σεβασμό

«Αυτό που θέλει (ο Πούτιν) πραγματικά είναι ο σεβασμός. Και, Θεέ μου, το να σεβαστείς κάποιον δεν κοστίζει πολύ, δεν κοστίζει τίποτα. Είναι εύκολο να του δώσουν τον σεβασμό που ζητά – και πιθανόν να του αξίζει», είχε πει ο Σένμπαχ, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία παλιά και σημαντική χώρα.

Έντονη αντίδραση από την Ουκρανία

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο είπε ότι τα σχόλια του Σένμπαχ δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Γερμανίας, ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στη διατύπωσή τους. «Ο αντιναύαρχος Σένμπαχ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του» στην υπουργό Άμυνας, είχε προσθέσει.

Παράλληλα, η Ουκρανία κατηγόρησε την Γερμανία ότι «ενθαρρύνει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την άρνηση του Βερολίνου να αποστείλει όπλα στο Κίεβο που ανησυχεί για επικείμενη εισβολή έπειτα από την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας