Γερμανία εναντίον ΗΠΑ: Στην Huawei η υποδομή 5G. Φόβοι για αντίποινα

911
huawei

Η απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει την πρόσβαση στο δίκτυο της Huawei θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη

Μπορεί οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να ζητούν από την Ευρώπη τον αποκλεισμό της Huawei, αλλά η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα απαγορεύσει στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα να συνδράμει στην οικοδόμηση των εθνικών δικτύων 5G της.

Η κίνηση είναι ένα πλήγμα για τις ΗΠΑ, οι οποίες πιέζουν τους συμμάχους τους να αποκλείσουν την Huawei από την υποδομή 5G, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία της στα δίκτυα θα επέτρεπε την κινεζική κατασκοπεία.

Χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη απαγορεύσει την εταιρεία από τα οικιακά τους δίκτυα.

Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, οι εταιρείες ενδέχεται να υποχρεωθούν να παραδώσουν δεδομένα στο κράτος, εφόσον το ζητήσουν, αλλά η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ισχυρισμούς ότι η παρουσία της στα δίκτυα 5G θα λειτουργούσε ως κερκόπορτα για την Κίνα.

Η Huawei έχει ήδη εργαστεί σε δοκιμές 5G με την Deutsche Telekom και έχει ήδη προμηθεύσει εξοπλισμό σε όλους τους φορείς τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας.

Η απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει την πρόσβαση στο δίκτυο της Huawei θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχουν ακόμη λάβει τελική απόφαση για την Huawei.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας