«Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, Σύνταγμα ’60, Αμυντική Συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας, τί Δέον Γενέσθαι»

716
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, Σύνταγμα ’60

Λευκωσία, 12 Οκτωβρίου 2021 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΗΕ

Για την Κύπρο, η τελευταία Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και, ειδικότερα, η Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον της (27.09.2021), κρίνονται ως (μια ακόμα) ένδειξη της ηττοπάθειας, η οποία πρυτανεύει σε κάθε χειρισμό του Εθνικού Κυπριακού Ζητήματος.

Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του σωστά, υπενθυμίζοντας προς την Διεθνή Κοινότητα τους βασικούς λόγους, που τεκμηριώνουν τρία πράγματα:

1ον:

Ότι το Κυπριακό Ζήτημα είναι θέμα ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ των Τούρκων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή ΑΠΡΟΚΛΗΤΗΣ επίθεσης και παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους κυρίαρχου Κράτους, ΜΕ ΣΚΟΠΟ την κατάκτηση του Νησιού.

2ον:

Ότι οι Τούρκοι περιφρονούν διαχρονικά, όχι μόνο τα περί Κύπρου Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις Διεθνείς Αποφάσεις κατά της συμπεριφοράς τους, αλλά και κάθε «συμφωνία ή σύγκληση» που έγινε τα τελευταία 47 χρόνια, με στόχο «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για βιώσιμη διευθέτηση».

Και 3ον: 

Ότι η τελευταία θέση των Τούρκων περί «Δύο Κρατών», σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες επεμβάσεις τους στο Έδαφος, στον Αέρα και στη Θάλασσα, αλλά και επί του Δημογραφικού Χάρτη της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας [την οποίαν ΔΕΝ αναγνωρίζουν και την θεωρούν «εκλιπούσα»] ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ότι η «διευθέτηση» που επιδιώκουν οι Τούρκοι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο προθάλαμος για πλήρη Επικυριαρχία και Προσάρτηση του Νησιού στην Τουρκία.

ΑΥΤΑ βγήκαν αβίαστα, μέσα από τον προβληματισμό που (σωστά) κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κύριο μέρος της ομιλίας του, ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΏΘΗΚΑΝ, με το επιστέγασμα της ομιλίας του Προέδρου και την εμμονή σε «διευθέτηση» Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) με Πολιτική Ισότητα, αλλά και με την νεοφανή πρόταση του περί «επανόδου στο Σύνταγμα του ’60», με ταυτόχρονη συζήτηση των Όρων για ΔΔΟ και διάφορα άλλα…

Με λίγα λόγια, μετά από την τελευταία Γενική Συνέλευση, η κατάσταση στο Κυπριακό αποτιμάται ως «ακόμα χειρότερη, απ’ ότι ήταν προηγουμένως».

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1960

«Η αναζήτηση της λύσης ενός προβλήματος ΜΕΣΑ από την πηγή που το δημιούργησε, αποτελεί αφέλεια…»!

ΕΠΕΙΔΗ, όμως, ο Πρόεδρος δεν είναι αφελής, εκτιμάται ότι  το ευφύημα περί «επανόδου στο Σύνταγμα του ‘60» είναι μια ακόμα «αβολίδωτη,  χειροβομβίδα κρότου-λάμψης», όμοια με πολλές άλλες προηγούμενες, που στόχο έχουν  «να θολώσουν τα νερά και να ροκανιστεί ο χρόνος»… Αλλιώς, η πρόταση ΔΕΝ δικαιολογείται και είναι κακόβουλη.

ΔΙΟΤΙ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, μέσα από το αιματηρό μακελειό του Τουρκο-Βρετανικού Πραξικοπήματος κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1963, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι:

«Οι Τούρκοι, με την υποστήριξη των Βρετανών [δηλαδή οι δύο από τις τρεις Εγγυήτριες δήθεν Δυνάμεις] αυτόκλητα και απρόκλητα-

  • ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ να καταλύσουν το Κράτος του οποίου είχαν εγγυηθεί την Ανεξαρτησία & Εδαφική Ακεραιότητα…
  • ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ αποχώρησαν από την Κυβέρνηση και το νόμιμο Κράτος…
  • ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κατέλαβαν κυρίαρχο έδαφος για να εγκλωβίσουν τους Οθωμανούς Κυπρίους…
  • ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ έκτοτε να επιδιώκουν την Διαίρεση, τα Δύο Κράτη και όλα τα συναφή…

ΚΑΤΑΡΓΏΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και κάθε διαιρετική, ρατσιστική και αποικιοκρατική πρόνοια του δοτού [από τους Βρετανούς] Συντάγματος του ’60, το οποίο βλακωδώς (για να μην πω κάτι άλλο) αποδέχθηκαν οι τότε Εθνάρχες Ελλάδος & Κύπρου, αναφωνώντας το περιβόητο “νενικήκαμεν”..»!

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των μιασματικών προνοιών του Συντάγματος του ’60, είναι μέχρι και σήμερα το ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ που έγινε μέσα από το μακελειό… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ επισημοποιήθηκε Διεθνώς από το Ψήφισμα Σ.Α. 186 (τον Μάρτιο του 1964), το οποίο επιβεβαίωσε ότι «το κυρίαρχο Κράτος της  Κυπριακής Δημοκρατίας ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ μετά από το Τουρκο-Βρετανικό Πραξικόπημα».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το Κράτος ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ [κυρίαρχο και ισότιμο] στην ΕΕ τον Μάιο 2004 και στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ τον Ιανουάριο 2008 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ από τους νόμιμους Πολίτες του για 58 τώρα χρόνια…

ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την Διεθνή Αναγνώριση είναι που επιδιώκουν όλα αυτά τα χρόνια «να καταργήσουν» οι Βρετανοί και οι Τούρκοι, με «Σχέδια Ανάν, Δύο Κράτη, Διζωνικές Συνομοσπονδίες και άλλες αηδίες…»!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ  και (επιεικώς)  χαρακτηρίστηκε ως «αβολίδωτη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης» η πρόταση για «επάνοδο στο Σύνταγμα του’60».

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΝ θα τεκμηριώσουμε λεπτομερώς «γιατί οι Βρετανοί αποτελούν την κατάρα της Κύπρου για επτά τώρα 10ετίες», γιατί θα χρειαστούμε πολύ χώρο…

ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ένα πράγμα:

«Από την ώρα, που το 1955 οι Βρετανοί ΧΑΡΑΞΑΝ στον Χάρτη του Νησιού την διαχωριστική γραμμή [με πράσινο μολύβι, εξ ου και η γνωστή «πράσινη γραμμή»] ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΌΜΑΣΑΝ τους μεν Οθωμανούς Κυπρίους σε «Τουρκο-Κυπρίους» τους δε Έλληνες Κυπρίους σε «Ελληνο-Κυπρίους», ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ  «ΥΠΕΡ των νοσηρών συμφερόντων της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην Κύπρο ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του 80% είναι Έλληνες»,

ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ότι οι ούτω καλούμενοι «ΤουρκοΚύπριοι» ΔΕΝ είναι Τούρκοι, αλλά κατάγονται από Έλληνες, οι οποίοι ασπάσθηκαν τον Οθωμανισμό επί Τουρκοκρατίας (πριν από 400 χρόνια) για να διασώσουν την Ζωή και την Περιουσία τους… ΟΙ ΜΟΝΟΙ Τούρκοι που υπάρχουν στο Νησί ΕΙΝΑΙ ο Παράνομος Στρατός Κατοχής και οι παράνομοι Έποικοι… Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ σε «Ε/κ & Τ/κ» είναι Βρετανικό Διαιρετικό Εφεύρημα, στο πλαίσιο του Βρετανικού Δόγματος του «Διαίρει & Βασίλευε»…

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ που άνοιξαν την όρεξη και των Τούρκων, επιδιώκοντας πλέον από κοινού την ΚΑΤΑΛΥΣΗ του κυρίαρχου Κυπριακού Κράτους και την ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ του Νησιού στην Τουρκία.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που η Βρετανία δεν ανήκει πλέον στην ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία ανήκει, οι Βρετανοί διατηρούν την πρωτοβουλία κινήσεων σε ότι αφορά την Κύπρο και στη διαμόρφωση των αποφάσεων του ΟΗΕ… Με την Λευκωσία και την Αθήνα να ανέχονται κάθε «βρετανιά», υπό το καθεστώς «ποιών πιέσεων και εκβιασμών» ειλικρινά διερωτώμαστε..!

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού Στρατού του Η/Β (Sir Mark Carleton-Smith) στο Νησί, τις επαφές του και τα όσα είπε, παρατηρούμε τρία πράγματα:

1ον:
 Οι Βρετανοί, γνωρίζοντας ότι «για τις ούτω καλούμενες Κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις η ώρα της αλήθειας θα είναι πικρή», επιστράτευσαν και την «Στρατιωτική Διπλωματία» προσπαθώντας να εξασφαλίζουν τις Βάσεις στο διηνεκές.

2ον:
 «Συμπωματικά», η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Στρατηγού «συνέπεσαν» με την Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση, αλλά και με την υπογραφή της Ελληνογαλλικής Αμυντικής Συμφωνίας.

Και 3ον:

Πέραν της σαφούς δήλωσης του Στρατηγού ΟΤΙ «οι Βρετανοί αναμένουν να ευρίσκονται στην Κύπρο με διαρκή δέσμευση», ΟΤΙ «πρέπει  να αναβαθμιστούν οι διευκολύνσεις στις κυρίαρχες περιοχές των βάσεων» ΚΑΙ ΤΑ «περί ανέμων και υδάτων με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς»,  οι δηλώσεις του Διπλωμάτη Στρατηγού ήσαν γεμάτες από «εποικοδομητικές ασάφειες», όπως ακριβώς και κάθε ενέργεια των Βρετανών που αφορά την Κύπρο.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, γνωρίζουμε την πικρή γεύση [από τις βρετανικές ασάφειες του «Σχεδίου Ανάν»], καθώς και τη ΝΟΣΗΡΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ των Βρετανών [που είναι χειρότερη από την Τούρκικη], ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ προς γνώσιν κάθε αφελούς αγγλολάγνου, ΟΤΙ «οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο ΔΕΝ είναι κυρίαρχες, ούτε ήσαν ποτέ».

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙΣ, μόνον όταν έχεις ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ [δηλαδή «όταν κάτι σου ανήκει»]… Και αυτό ΔΕΝ συμβαίνει με το έδαφος που παραχωρήθηκε και κατέχει  (για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνον) η Βρετανία στην Κύπρο, καθόσον:

1ον:
ΠΩΣ γίνεται να είσαι «κύριος και κυρίαρχος επί του εδάφους», αλλά ΟΧΙ στον Αέρα και στην Θάλασσα που το περιβάλλουν;; ΑΥΤΟ, οι Βρετανοί προσπάθησαν ύπουλα να το ενσωματώσουν στο «Σχέδιο Ανάν» [για να βάλουν χέρι και στην ΑΟΖ], αλλά απέτυχαν…  

2ον:
ΠΩΣ είσαι «κύριος και κυρίαρχος» [δηλαδή ιδιοκτήτης], όταν πληρώνεις ετήσια αντιμισθία για το έδαφος που σου παραχωρήθηκε;  Ειρήσθω δε εν παρόδω, ότι οι οφειλές της Βρετανίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία έχουν ανέλθει σε 100δες εκατομμύρια λόγω υπερημερίας…

Και 3ον:

Εάν είσαι «κύριος και κυρίαρχος» επί του εδάφους που κατέχεις, ΓΙΑΤΙ χρειάζεσαι ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας για κάθε ενέργεια σου, που δεν εμπίπτει στους δεδηλωμένους «στρατιωτικούς σκοπούς»;;

«ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ (autonomousKAI OXI «ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ (sovereign)» έπρεπε να χαρακτηρίζονται οι Βάσεις εξ υπαρχής, για τους δεδηλωμένους και μόνον σκοπούς τους… Ο χαρακτηρισμός «κυρίαρχες» είναι ακόμα μία «βρετανιά», που κατάπιαν οι Εθνάρχες μας το 1960, μαζί με ολόκληρο το τρίπτυχο «Σύνταγμα, Συνθήκη Εγγυήσεως, Συνθήκη Εγκαθίδρυσης».

ΠΕΡΑΝ δε όλων αυτών, το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΝΤΙΛΕΚΤΑ και ως ευρωπαϊκά παράνομο, διότι είναι «Αποικιοκρατικό Κατάλοιπο».

ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΤΑΙ: Υπάρχει νόμιμη διέξοδος στο ζήτημα των Βάσεων;;

ΝΑΙ υπάρχει, στη βάση «Πρότασης τριών (3) βασικών σημείων», που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων:

1ον:
Το παράνομο «Καθεστώς των Βάσεων» ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και η Βρετανία καταβάλλει αμέσως κάθε οφειλή προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

2ον:
Το σημερινό (ή λιγότερο) έδαφος που κατέχει η Βρετανία για τους δεδηλωμένους σκοπούς, εκμισθώνεται υπό μορφή ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ προς την Βρετανία για τακτό χρονικό διάστημα (λ.χ. Πέντε Ετών), έναντι προσυμφωνημένου μισθώματος, πληρωτέου ετησίως προκαταβολικά και με πρόνοια για περαιτέρω ανανέωση ή καταγγελία και τερματισμό της Συμφωνίας.

Και 3ον:

ΕΑΝ η Βρετανία δεν επιθυμεί την μετατροπή των παράνομων Βάσεων σε νόμιμες Διευκολύνσεις, να μαζέψει τις εγκαταστάσεις της και να πάει στο καλό το ταχύτερο, αφού εξοφλήσει κάθε οφειλή προς την Κυπριακή Δημοκρατία..

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

Πριν από 11 χρόνια (το 2010) είχα την τιμή, ως Πρόεδρος τότε της Κίνησης για Ελευθερία & Δικαιοσύνη, να συντάξω προσωπικά την Πρόταση για «Ορθή Πορεία & Κατάληξη στο Κυπριακό Ζήτημα». Στον Επίλογο του εγγράφου, είχαν δηλωθεί τα εξής:

«Η υλοποίηση της Πρότασης προβλέπεται επίπονη, με αναμενόμενα πολιτικά και άλλα κωλύματα και πιέσεις.

Ιδιαίτερου χειρισμού θα πρέπει να τύχει η αναμενόμενη «τουρκική άρνηση», η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ, καθώς και της πλήρους αξιοποίησης του πολιτικού οπλοστασίου που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Κράτος-μέλος της ΕΕ.»

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ προς αυτή τη δήλωση, προσωπικά κρίνω την Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, ότι ΕΙΝΑΙ προς την ορθή κατεύθυνση των κοινών συμφερόντων των δύο Χωρών, σημειώνοντας απλώς ότι «μπορούσε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, έχω την υποχρέωση να καυτηριάσω (όσο πιο έντονα μπορώ) κάθε παράγοντα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που μπέρδεψε (και πάλι) το Εθνικό Συμφέρον με την κομματική του ταυτότητα και αντέδρασε αρνητικά κατά της μοναδικής αυτής Συμφωνίας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, καυτηριάζω όσους ανέλαβαν να την διαβρώσουν, διαδίδοντας «να ΜΗΝ χαιρόμαστε, διότι τα Γαλλικά οπλικά συστήματα που αποκτά η Ελλάδα χρειάζονται 3-4 χρόνια μέχρι που να παραδοθούν και, στο μεταξύ, οι Τούρκοι… (και αφήνουν αποσιωπητικά)»!!

ΠΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (που ΔΕΝ θα την χαρακτηρίσω), απαντούν τα Άρθρα 2 και 31 της ίδιας της Αμυντικής Συμφωνίας, που προβλέπουν ρητά τρία (3) πράγματα:

1ον:
ΟΤΙ «Τα Μέρη βοηθούν και συνδράμουν το ένα το άλλο ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, εν ανάγκη και με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ένοπλη επίθεση εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο μέρη, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.»

2ον:

ΟΤΙ «Η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, που τα Μέρη θα ενημερώνουν το ένα το άλλο εγγράφως ότι ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες για να τεθεί η Συμφωνία σε ισχύ.» 

Και 3ον {που αποδεικνύει ότ «οι διαβρωτές είναι και βλάκες»):

Η Συμφωνία ισχύει για ΠΕΡΙΟΔΟ 5 (πέντε) ΕΤΩΝ, με πρόνοια για ανανέωση ή καταγγελία και κατάργηση της.»

ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΉΘΗΚΑΝ (οι ηλίθιοι) «ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΌΝ, η Ελλάδα και η Γαλλία να συνάψουν Αμυντική Συμφωνία (τέτοιας εμβέλειας) ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ, από τα οποία τα 3-4 πρώτα χρόνια να είναι ανενεργά, μέχρι που να παραδοθούν  -λέει-  τα οπλικά συστήματα»;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο που αναμένει σωστή διαχείριση και πλήρη αξιοποίηση.

ΤΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-

  • την εγκληματική υποβάθμιση του Κυπριακού Ζητήματος από ζήτημα «Παράνομης Επιδρομής & Κατοχής σε Ζήτημα Διακοινοτικό»…
  • τη λανθασμένη πορεία που ακολουθήθηκε για 10ετίες, επιδιώκοντας Βρετανο-Τουρκογενείς διευθετήσεις]… και
  • με σημερινό αποτέλεσμα «οι Τούρκοι να απειλούν να καταπιούν το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα της Κύπρου, της μισής Ελλάδας και βλέπουμε…

η εκτίμηση είναι,, ότι Ελλάδα & Κύπρος έχουν το καθήκον

  • να αποτάξουν το σύνδρομο της ηττοπάθειας…
  • να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι…
  • να εξυψώσουν το φρόνημα των Πολιτών τους…
  • να ενισχύσουν στο έπακρον την αμυντική τους ικανότητα… και
  • να εξασκήσουν κάθε νόμιμο Διεθνές & Ευρωπαϊκό τους Δικαίωμα, αρχής γενομένης από την Οριοθέτηση των ΑΟΖ τους.

ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πρέπει να επιδιώξει άμεσα «τη συμπερίληψη της στην Αμυντική Συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας», ως ζωτικός Εθνικός Χώρος και ως Νοτιο-ανατολικό Σύνορο της ΕΕ, με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ προμήθεια του Ισραηλινού Αντιαεροπορικού Συστήματος IRON DOME.

ΗΔΗ, με αυτές τις πρώτες κινήσεις, οι Τούρκοι θα σκεφτούν πολλές φορές κάθε απειλητική ενέργεια, τόσο κατά της Κύπρου όσο και κατά της Ελλάδος.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, οφείλουμε να διαφωτίσουμε, να τεκμηριώσουμε και να διεκδικήσουμε σθεναρά τα διεθνώς νόμιμα δικαιώματα μας,  με πρώτιστο δικαίωμα την «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ».

ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ.

Πάνος Ιωαννίδης Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας