Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ-Καμιά ουσιαστική ενίσχυση και αύξηση τους στην πανδημία

447
Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με κορονοϊό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τι εικόνα επικρατεί.

Αυξάνεται η πίεση που σηκώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) της Ελλάδας, μετά την εκρηκτική άνοδο των εισαγωγών και των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα μας ανέρχεται σε ποσοστό της τάξεως του 63,7%.

Όπως αναφέρεται, από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.

Ειδικότερα, στην Αττική από τις 164 είναι καλυμμένες οι 109 κλίνες ΜΕΘ COVID και κενές οι 55, δηλαδή το 66,4% των ΜΕΘ στην πρωτεύουσα είναι κατειλημμένες.

Πιο δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου μόλις το 24,6% των κλινών ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι «ελεύθερες».

Πιο συγκεκριμένα, από τις 118 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, οι 89 είναι καλυμμένες και μόλις οι 29 κενές.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας το απόγευμα της Δευτέρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν από όλους, αναμένουμε μέσα στις επόμενες 15 μέρες να δούμε μια μείωση των νέων κρουσμάτων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μείωση νοσηλευόμενων ασθενών, όμως αντίθετα, δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα αναφορικά με τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, η διάρκεια νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες, συνεπώς οι ασθενείς μας αθροίζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και δυστυχώς αναμένουμε συνεχή αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ στις επόμενες μέρες, κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας