Γαλλία: Τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις «είτε κερδίσει η πανούκλα είτε η χολέρα»

1520
Γαλλία

Ενωμένα υπό τη συλλογικότητα με όνομα «Κοινωνικό Μέτωπο», που είχε καλέσει σε «μάχη κατά των δύο υποψηφίων» μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών, τα συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία της Δημοκρατίας στις 8 Μαΐου στις 14:00.
Το σύνθημά τους: «συμμετέχετε στην πρώτη κοινωνική κινητοποίηση της πενταετίας (σ.μ. της πενταετούς θητείας του νέου Γάλλου προέδρου), είτε κερδίσει η χολέρα είτε η πανούκλα».
«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από τις προτάσεις που έχουν κάνει οι υποψήφιοι», ο Macron ν και η Marin Lepen, εξηγεί ο Freferic Fillo του τομέα των αστυνομικών στο συνδικάτο CGT, που είναι μέλος της συλλογικότητας αυτής η οποία δημιουργήθηκε στις 27 Απριλίου.
Στις 22 Απριλίου, μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τα συνδικάτα που συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Μέτωπο» διοργάνωσαν συγκέντρωση και διαδήλωση, επίσης στην πλατεία Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι.
Αυτό που ενώνει τα συνδικάτα είναι η αγανάκτηση για το τέλος των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου μετά τις εθνικές διαδηλώσεις της 15ης Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας