Γαλλία: Συνεχίζεται το μεγάλο απεργιακό κίνημα για την υπεράσπιση των συντάξεων

972
γαλλία

Σε παράλυση βρέθηκε χθες, για δεύτερη μέρα, η Γαλλία, καθώς πολλά συνδικάτα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων των σιδηροδρόμων, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Περισσότεροι από 800.000 συμμετείχαν χθες σε διαδηλώσεις και απεργίες αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Γαλλία διαθέτει σήμερα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά συστήματα στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Η ενοποίησή τους θα επιφέρει δραματικές αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων σε μια σειρά κλάδους.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να συνεχίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, ενώ χειρόφρενο έως και τη Δευτέρα τραβούν οι αστικές συγκοινωνίες και το μετρό.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο, με ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν εντός και εκτός της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ προβλήματα καταγράφονται σε δεκάδες πτήσεις. Κλειστά παρέμειναν επίσης ορισμένα σχολεία και τα νοσοκομεία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

Το συντονιστικό όργανο των γαλλικών συνδικάτων και τέσσερις οργανώσεις νεολαίας κάλεσαν για μια νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας