Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει μίσος εναντίον μας

765
τουρκία

Με ανακοίνωση του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας, στον απόηχο των προσβολών που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εναντίον του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει ο Γάλλος ΥΠΕΞ, “μετά από από την παντελή απουσία οποιασδήποτε επίσημης καταδίκης ή έκφρασης συμπαράστασης από τις τουρκικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, τις τελευταίες ημέρες ήρθε να προστεθεί μια συκοφαντική και γεμάτη μίσος προπαγάνδα κατά της Γαλλίας, η οποία αποτελεί ομολογία μιας προσπάθειας να προκαλέσει μίσος εναντίον μας και εντός μας”.

Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, ειδικά από πλευράς συμμαχικής χώρας ”, τονίζει ο κορυφαίος Γάλλος διπλωμάτης, που ολοκληρώνει την ανακοίνωση του αναφέροντας ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στην Τουρκία ανακλήθηκε από την Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

Απαράδεκτα” χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο Twitter.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας